Blogit

Vadelma-Nutella kuivakakku

20.10.2019 Teksti: Dick Lindertz
Vadelma-nutella kuivakakku

Tänään on tulossa kahvitteluvieraita, ja olisi kiva jos heille olisi tarjota jotain makeaa kahvin lisäksi. Pakkasessa on vadelmia ja kaapissa Nutellaa, joten tein niistä kuivakakun.

P.s.  Hyvin näyttää kelpaavan 😊

Ainekset

  • 2 dl sokeria
  • 130g leivontarasvaa
  • 2 kananmunaa
  • 4 rkl Nutellaa (tai vastaavaa hasselpähkinä-kaakaolevitettä)
  • 150g pakaste vadelmia
  • ½ dl maitoa tai ruokakermaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ruokaöljyä voiteluun

Ohje

Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen rasva sähkövatkaimella, lisää kananmunat yksitellen ja jatka vaahdottamista kunnes on ilmavaa, lisää Nutella ja vatkaa vielä hetki. Sekoita eri astiassa vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne jatkuvasti sekoittaen seokseen, vatkaa hetki. Lisää lopuksi kerma ja vatkaa kunnes on vaahtomaista. Lisää pakastetut vadelmat ja sekoita lusikalla.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (vähintään 1.5 l) ja paista 175 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Kokeille tikulla että kakku ei ole enään löysä, jos on niin jatka paistoaikaa.

 


Seuraa Mukana Maku ruokablogia:

FacebookInstagramTwitterPinterest

Lue myös

Suosittelemme