Blogit

Vehnä-ruis vuokaleipä

23.6.2019 Teksti: Dick Lindertz
Vehnä-ruisvuokaleipä

Tämä helppo ja pientaloudelle sopivan kokoinen vuokaleipä sisältää reilusti ruista, joka antaa sille makua ja vähän karkeampaa rakennetta kuin pelkkä vehnäleipä. Vehnä puolestaan pitää huolen siitä että leipä kohoaa.

Ainekset

  • 2 ½ dl vettä
  • 11 g kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl suolaa
  • 3 rkl juoksevaa rasvaa
  • rasvaa vuoan voitelemiseen

Ohje

Sekoita hiiva ja sokeri lämpimään (noin 42 asteiseen) veteen, anna hiivan herätä 10 min. Lisää 2 dl ruisjauhoja ja anna seistä 10 min niin että taikina kuplii. Lisää juokseva rasva, suola ja 3 ½ dl vehnäjauhoja. Vaivaa pöydällä kunnes taikina on kimmoisaa eikä tartu käsiin (lisää vehnäjauhoja jos yhä tarttuu käsiin)

Laita taikina suorakaiteen muotoiseen rasvattuun leipävuokaan (n. 1 ½ l) kohoamaan 50 minuutiksi. Kuumenna uuni 225 asteiseen ja paista leipää noin 20 minuutia tai kunnes siinä on kaunis väri.


Seuraa Mukana Maku ruokablogia:

FacebookInstagramTwitterPinterest

Lue myös

Suosittelemme