Blogit

Vuokapannari

3.2.2019 Teksti: Dick Lindertz
vuokapannari

Pientaloudessa koko uunipellillisen kokoinen pannukakku on liikaa. Mutta pienemmän pannukakun voi näppärästi tehdä myös vuoassa, jossa sen voi lisäksi tehdä ”vanhanaikaisesti”.

Monessa vanhassa ohjeessa pannukakku tehdään niin että rasva kuumennetaan/ruskistetaan ensin uunissa, ja taikina kaadetaan kuumaan rasvaan.

Tämä tapa ei ole kovin terveellinen ja lisäksi kuuman rasvan kanssa tapahtuu helposti onnettomuuksia, joten nämä lienee syyt siihen että nykyjään tällaisia ohjeita ei juurikaan enää näe. Mutta tämä ”vanhanaikainen” tapa antaa pannukakulle todella hyvän maun 😉

Ainekset

  • 4 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 40g margariinia tai voita

Ohje

Sekoita astiassa vehnäjauhot, sokeri, suola, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa eri astiassa kananmunat ja lisää maito, vatkaa vielä hetki. Lisää kuiva-aineet joukkoon ja sekoita kunnolla. Anna vetäytyä 30 minuuttia.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita vähintään 25x20cm kokoiseen uunivuokaan rasva ja laita se uuniin, anna olla uunissa noin 7 minuutta tai kunnes rasva kuplii, jos haluat ruskistaa rasvan anna olla niin pitkään että rasva saa väriä.

Laita päällesi roisketta kestävä esiliina ja käsiin kunnolliset uunikintaat. Ota vuoka uunista ja kaada heti taikina varovasti vuokaan (VARO RASVA VOI ROISKUA!). Laita vuoka takaisin uuniin ja anna pannukakun kypsyä 30 minuuttia.

Tarjoille esimerkiksi marjojen, sokerin tai vaahterasiirapin kanssa.