Ruoka

Hanna Sumarin muropohjainen mustikkapiirakka – katso resepti!

Hanna Sumarin mustikkapiirakka on kesäkeittiön unelma. Mustikkapiirakan salaisuus on murumaisessa taikinassa ja pähkinänruskeaksi paahdetussa, sulatetussa voissa. Katso resepti!

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Sampo Korhonen, Kristiina Kurronen

Hanna Sumarin mustikkapiirakka vie kielen mennessään.

Hanna Sumarin mustikkapiirakka on kesäkeittiön unelma. Mustikkapiirakan salaisuus on murumaisessa taikinassa ja pähkinänruskeaksi paahdetussa, sulatetussa voissa. Katso resepti!

Hanna Sumarin mustikkapiirakka saa ihanan maun pähkinänruskeaksi paahdetusta, sulatetusta voista. Piirakka ei Sumarin mielestä kaipaa seurakseen jäätelöä eikä vaniljakastiketta – se on herkkua sellaisenaan!

Muropohjainen mustikkapiirakka

muropohjainen mustikkapiirakka
Hanna Sumarin reseptillä loihdit yhden ison tai 6 pientä piirakkaa.

Ainekset:

  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 muna
  • noin 6 dl mustikoita
  • (1 rkl perunajauhoja)
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohje:

1. Kuumenna voita kattilassa keskilämmöllä ja pyöräyttele kattilaa lempeästi voin sulaessa ja vaahdotessa. Ole tarkkana, ettei voi pääse kärähtämään, se tapahtuu yhtäkkiä. Nosta kattila pois levyltä, kun voi on kullanruskeaa ja siitä erottuu pähkinäinen tuoksu.

2. Kaada voi kulhoon jäähtymään ja jätä kattilan pohjalle kertyneet hippuset kattilaan. Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää seokseen voisula ja sekoita aineksista murumainen taikina. Ota 1 dl taikinaa erilleen ja lisää jäljelle jääneeseen taikinaan 1 kananmuna. Painele taikina piirakkavuoan tai -vuokien pohjalle ja reunoille. Lisää päälle mustikat. Sekoita mustikoihin perunajauhoja, jos ne ovat vetisiä.

3. Lisää erilleen otettuun taikinaan 2 rkl sokeria ja ripottele muruseos mustikoiden päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin leivot Sikke Sumarin rapeakuoriset sämpylät

X