Yleinen 27.3.2016

Pääsiäispiirakka

Teksti: Dick Lindertz

Pääsiäisversio rahkapiirakasta jonka täytteessä maistuu applesiinimarmelaadi, sitruuna, manteli ja vanilja eli Pasha.

Pääsiäispiirakka

Ainekset

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 125g margariinia tai voita
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl kylmää vettä
  • ripaus suolaa

Täyte

  • 500g pehmeää rahkaa
  • 1 dl appelsiinimarmelaadia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl manetlilastuja
  • 1 rkl sitruunamehua

Ohje

Sekoita haarukalla pohjan ainekset niin että taikinasta tulee murumainen. Levitä taikina 25-28 cm piirakkavuokaan, painele sitä hyvin haarukalla tai lusikalla niin että on tasainen. Laita vuoka tunniksi jääkaappiin.

Esikypsennä piirakkapohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään, kaada täyte esikypsennetyn pohjan päälle. Laita piirakka takaisin uuniin ja anna olla 200 asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia (niin että pohja on kypsä ja täyte hyvin hyytynyt, voit kokeilla hammastikulla kypsyysastetta).

Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua (se on parhaimmilla jääkaappikylmänä). Koristele jäähtyneenä milesi mukaan.

Dick Lindertz