Yleinen

Testissä Sirkkis, ja ohjeena Chili con Sirkkis

6.9.2018 Teksti: Dick Lindertz
Chili con Sirkkis

Tuote saatu blogin kautta yritykseltä Entis

Viime viikolla eräänä iltana Enti:ksen edustajat toimittivat minulle Sirkkistä joka on kasvisproteiineja ja sirkkajauhoa sisältävä proteiinivalmiste. Otin paketit innolla vastaan sillä mielestäni on kiehtovaa kokeilla uusia innovaatioita ja etenkin sellaisia jotka rikkovat ennakkoluuloja.

Maistoin ensin grillimaustettua Sirkkistä ihan sellaisena kevyeen paistamisen jälkeen, ja totesin että tuote muistuttaa kovasti Nyhtökauraa ja Härkkistä. Kauran maku tule sellaisenaan vähän läpi ja grillimausteet ovat hillittyjä. Koostumus on hiukan parempi paistamisen jälkeen kuin muissa uusissa proteiinivalmisteissa joita olen testannut.

Ainesosia katsoessa selviääkin että kaurajauho, ohratärkkelys ja herne ja soija proteiinin ovat ne jotka tekevät koostumuksen, ja kotisirkkoja on mukana 4% antamassa makua. Tuotteessa on myös aika reilusti rypsiöljyä joka selittää hyvin miksi se käyttäytyy niin hyvin nopeasti paistaessa.

Maku miellytti minua, vaikka välttelenkin valmiiksi grillimaustettuja ruokia. Sirkkis on helposti lähestyttävä ja sitä voi käyttää kuten paistettua jauhelihaa (jolta se näyttääkin tosi paljon).

Tiedän että osa ei halua edes maistaa, joka on ehdottomasti ok, mutta meille seikkailuhaluisille tämä on varmasti yksi helpoimpia tapoja tutustua hyönteispohjaiseen ruokaan, suosittelen kokeilemaan. Sirkkistä on nyt aluksi saatavilla keskeisimmistä Prismoista.

Testasin Sirkkistä myös salaatissa, tacoissa ja chilissä. Ja selkeästi parhaiten onnistui Chili con Sirkkis jonka ohjeen lisään tähän:

Chili con Sirkkis

Ainekset

  • 1 paketti Grillimaustettua Sirkkistä (250g)
  • 1 purkki kidney papuja suolaliemessä
  • 1 punasipuli
  • 2 tl valkosipulitahnaa
  • 70g tomaattipyreetä
  • ½ tl makeaa savupaprikajauhetta
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl juustokuminaa
  • 1-2 tl Sriracha chilikastiketta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl balsamico etikkaa
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • (tuoretta persiljaa)

Ohje

Silppua punasipuli. Laita paistinpannuun oliiviöljyä ja kun se on kuuma lisää silputtu punasipuli ja valkosipulitahna. Paista niin kauan että sipuli on kuulasta, lisää tomaattipyree, Sriracha kastike, juustokumina, makea savupaprikajauhe ja mustapippuri, paista seosta hetki niin että mausteet rupeavat tuoksumaan.

Lisää ½ dl vetää ja sekoita tasaiseksi, lisää kidneypavut liemineen, suola, sokeri, balsamico ja sitruunamehu, paista kunnes seos on sopivan paksua (n. 5 min).

Lisää grillimaustettu Sirkkis, sekoita hetken niin että Sirkkis lämpiää (älä hauduta, Sirkkis menettää muuten koostumustaan).

Tarjoile riisipedillä ja silppua halutessasi tuoretta persiljaa pinnalle.