Kauneus 16.10.2007

Kampaus- ja hiustrendejä Tukholmassa

Teksti: Anna.fi

PantaTukholmalaiset arvostavat helppohoitoisuutta ja siisteyttä kampauksissaan. Mitään kovin yhtenäistä tyyliä on vaikea havaita, sillä hyvin erilaisia malleja, värejä ja pituuksia tulee vastaan kaduilla ja ostoskeskuksissa.

Useimmat valitsevat huolettoman arkikampauksen ja sitaisevat hiuksensa ponnarille tai rennolle sykerölle. Pannat, pinnit ja huivit kuuluvat myös tukholmalaisen tyylin vakiokalustoon. Juhliin on kuitenkin mukava panostaa vähän enemmän ja ihastuttaa kauniilla kampauksella.

KampauksetMaan värit hiuksissa

Ellit kävi juttelemassa syksyn hiusmuodista trendikkäässä kampaamossa Hair&Face Stockholmissa (Gamla Brogatan 25) stylistinä työskentelvän Natalien kanssa. Natalie kertoi, että syksyisin yleensä tummemmat sävyt ovat vaaleita suositumpia. Tänä syksynä trendikkäitä ovat ns. maan värit, joihin lasketaan esim. lämmin kuparinpunainen ja hehkuva ruosteenruskea. Syksyn muodikkain väri on sävystä riippumatta tasainen ja kiiltävä. Erilaiset raidoitukset ja moniväriset hiukset, esim. sellaiset, joissa hiusten alaosa on värjätty mustaksi ja yläosa vaaleaksi, eivät ole tämän hetken kuuminta muotia.

Vino otsatukkaPitkää ja lyhyttä

Sekä pitkät, lyhyet että puolipitkät hiukset voivat olla trendikkäät kertoo Natalie. Tärkeintä on, että hiukset ovat hyvin hoidetut, kiiltävät ja terveen näköiset. Otsatukka on edelleen hyvin ajankohtainen. Se voi olla joko pitkä ja vinoon leikattu, kuten Victoria Beckhamilla tai kulmakarvat peittävä ja suora kuten esimerkiksi huippumalli Irina Lazareanulla. Natalie mainitsee, että kun Victoria Beckhamin ja Sienna Millerin kaltaiset julkkikset muuttavat kampaustaan, se näkyy heti myös heillä, kun monet toivovat samanlaista kampausta. Lyhyet kampaukset ovat nousussa ja maskuliiniset leikkaukset naisilla vahvasti tulossa oleva trendi.

HiuksetVinkkejä syys- ja talvihiusten hoitoon

Syksyn ja talven kylmät ilmat, pipojen käyttö ja kuiva sisäilma tekevät helposti hiuksista kuin hiuksista elottoman näköiset. Natalien vinkki hiustenhoitoon on säännöllinen tehohoitojen käyttö. Hiuksia ei pitäisi päästää kuivumaan ja vasta sitten ottaa käyttöön tehohoitotuotteita vaan käyttää niitä jo ehkäisemään ennalta vahinkojen syntymistä. Erinomaisia tehohoitotuotteita löytyy esim. Kerastaselta (Repair and Rescue) ja Swartskopfilta.  Kannattaa myös suojata hiukset föönin, kihartimien ja muiden muotoilulaitteiden kuumuudelta siihen tarkoitetulla tuotteella. Ruotsalaisen Maria Nilan Lyhyet hiuksetvalikoimista löytyy erinomainen hoitava suojatuote Liquid Masque kertoo Natalie. 

Tukholman kampaustrendeistä raportoi

Minttu Paakkulainen

www.hair-facestockholm.se

Kommentit (8)

Vinoksi leikattu otsatukka tuskin pysyy pois silmiltä ilman lakkaa tai muuta mönjää, muuten kiva. Panta on naisellinen ja kiva piristys hiuksissa. Itse en tykkää kovin isoista juhlakampauksista, ovat jotenkin vanhahtavat. Joillekkin kuitenkin sopii. Lyhyet hiukset ovat aina kivat ja helppohoitoiset.
00

Ruotsalaiset kollegat ihailevat aina Suomessa käydessään meidän värikkäitä hiuksia ja niissä olevia rohkeita leikkauksia. Ei Ruotsista hiusmuotia tule, jollei pitkiä raidoitettuja hiuksia tule muotiin.
00

tossa on pari sellasta hienoa kampausta……vois kuvii laittaa kyl enemmän niin näkis vähän muunkinlaisia kampauksia
00

Samaa olen kuullut (ja myös nähnyt) kuin ’yksi kampaajanplanttukin’. Suomalaiset nuoret uskaltavat kokeilla erilaisia malleja ihan eri tavalla kuin Ruotsissa, jossa tasaisen pitkiä hiuksia näkee enemmän. Toisaalta suomalainen silkkitukka tarvitseekin enemmän vaivannäköä kuin monen ruotsalaisen paksut kutrit…

Näin siis jos puhutaan naisten kampauksista, suomalaispojat saisivat ottaa esimerkkiä Ruotsista. Beckhamin jäljittely tai armeijatukka tuntuu olevan suurimman osan valinta = tylsää.
00

joo, oon samaa mieltä ku eka vastaajaki, eihän tost viel tiiä millaset hiukset leikkais. eli siis paljon erilaisii kuvii ja vinkkei, kiitos!
00

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi