Lifestyle 7.7.2012

Festaripukeutuminen — Näin pukeudut kesän festareille

Teksti: Anna.fi

Festarikausi on kuumimillaan – samoin Suomen kesä ainakin silloin, kun ei satu satamaan. Olipa suuntanasi rockfestarit, fiinimmät kulttuuririennot tai urbaanit kaupunkifestarit, lähtee festarifiilis oikeanlaisesta pukeutumisesta.

Avainsanana on kerrospukeutuminen: kesätuulen tuiverruksessa ohuet kerrokset antavat lämpöä, mutta niiden alle voi suojautua myös liialta auringonpaahteelta. Muista myös sopivat asusteet: hatut, huivit ja kassit ovat sekä tarpeellisia, että tekevät tyylin.

Mutaa ja musiikkia

Rockfestareille pukeutuminen on oma taiteenlajinsa. Kuinka näyttää rock-uskottavalta, mutta selviytyä välillä vaativistakin extreme-olosuhteista telttamajoituksineen? Panosta mukavuuteen ja jätä kalleimmat vaateaarteesi suosiolla kotiin.

Varaa mukaan kunnollinen, vedenkestävä takki. Parhaat kengät ovat kumisaappaat tai umpinaiset maiharit: väenpaljaus ja paljaat varpaat eivät ole hyvä yhdistelmä kuumimmallakaan säällä. Farkkushortseihin yhdistettynä kumisaappaat tai nilkkurit ovat sitä paitsi varsin hauska yhdistelmä.

Rockfestari vaatteet

Värikkäät ja kuviolliset yläosat ovat armeliaita: festareilla väistämättömät tahrat ja hikiläiskät eivät näy niissä niin helposti. Pidä perusvaatetus simppelinä, mutta panosta näyttäviin koruihin, jotka antavat tyyliin sopivasti särmää. Myös erilaiset liivit ja huivit antavat kokonaisuuteen ilmettä – rockfestareilla enemmän on enemmän. Välttämättömimmät tavarat kulkevat helpoiten kevyessä selkärepussa, joka on tänä kesänä myös ajankohtainen valinta.

Fiinimmät kulttuuririennot

Astetta rauhallisempien kulttuurifestareiden miljöö on yleensä rockfestareita fiinimpi ja tunnelma seesteisempi. Jätä silti korkokengät kotiin, seisoskelu kuuluu taatusti päivän agendaan. Valitse matalat, mukavat kengät kuten ballerinat tai matalat avokkaat.  

Kulttuurifestari vaatteet

Trendikkäät kukkahousut ovat hyvä valinta viileämpään säähän: syliin pudonnut jäätelöpallo ei ole kuosin keskellä tahrakatastrofi. Ilmava paita on hyvä valinta aina kun päivä on vaarassa venyä pitkälle iltaan: se on viileä kuumallakin ilmalla, mutta sään vaatiessa sen alle voi pukea yhden lisäpaidan. Löysä malli antaa myös armoa festivaaliruoan turvottamalle vatsanseudulle.

Valitse kassiksi mukavasti olalla kulkeva laukku, jonne mahtuu lisälämmikettä ja kertakäyttösadetakki – festareilla kun ei yleensä saa käyttää sateenvarjoa.

Festarikesä kuuma kaupungin

Urbaanit kaupunkifestarit eroavat rockfestareista yleensä siinä, että telttailun sijaan käytössä ovat festaripäivän jälkeen tavalliset fasiliteetit – tyyliin voi siten panostaa astetta enemmän. Boheemi tyyli sopii hyvin kaupunkifestareille: aurinkoisella säällä asuksi riittää löysä puuvillamekko, nahkavyö ja nilkkurit. Viimeistele tyyli hatulla, huivilla ja kepeällä selkärepulla.

Kaupunkifestari vaatteet

Tämän kesän festarihitti on farkkutakista muokattu liivi, joka antaa hempeälle kesämekolle sopivasti karismaa. Kun päivä kääntyy iltaan, voit pukea mekon alle myös kapeat housut lämpöä antamaan.

Teksti: Annu Terho

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi