Lifestyle 15.6.2008

In Style with Minttu: Uikkarikesä

Teksti: Anna.fi

Tänä vuonna päätin tehdä kaiken hiukan toisin. En halunnut kokea jälleen kerran jokakeväistä pukukoppiangstia, joka iskee uimapukuostoksilla yhtä väistämättömästi ja armottomasti kuin veroilmoituksen teko.

Strategiani oli tämä:

1. Odotan kaikessa rauhassa, että kaikki kesän mallit ovat saapuneet, enkä hätäile hankkimaan ensimmäistä settiä, joka on vähän sinnepäin.

2. Otan tyynesti aurinkoa vanhoissa uikkareissani hetken, jotta ”kalma kalkkuna” –efekti olisi vähän lievempi – vaihtoehtoisesti testaan ystävättäreni lämpimästi suosittelemaa itseruskettavaa.

3. Suhtaudun vain harvoille suodulla tyyneydelle Beach 2008 –projektiini ja hyväksyn sen tosiasian, että minusta ei tänäkään keväänä kuoriutunut lihaksikasta amatsonia.

Kuinkas sitten kävikään?

Ensimmäiset uikkarikelpoiset helteet saapuivat tänä kesänä yhtä yllättäen kuin joka vuosi. Mistähän se muuten johtuu, että ensilumi ja ensimmäiset kunnon kesäkelit onnistuvat aina yllättämään, vaikka ilmiö toistuu harvinaisella täsmällisyydellä joka vuosi?

Ihanista ilmoista innostuneena ystäväni päätti kutsua vanhan kaveriporukan kokoon perheensä tilavalle rantamökille. Tiedossa oli kesäistä grillailua ja tietenkin hengailua uimapuvussa

Paniikki! Koska aikaa oli vähän, piti toimia tehokkaasti. Kaikki hienot strategiat tuskattomasta uimapukushoppailusta unohtui, kun ryntäsin ostoksille kesken työpäivän. Törmäilin kuin se kuuluisa päätön kana hikisenä kaupasta toiseen etsien täydellisiä bikineitä tai mahdollisesti trendikästä kokouikkaria.

Uikkarin pitäisi tietenkin osata peittää ja korostaa juuri oikeassa suhteessa, olla sopivasti aistikas, mutta kuitenkin sellainen, jossa voi uskaltautua oikein uimaankin.

Plussia ja miinuksia

Kolmiobiksut eli nirunaru-uikkarit: Plussaa on mallin maksimaalinen auringonottopinta-ala. Positiivista on myöskin se, että kolmiobikineitä löytyy nykyään montaa eri tyyliä, joten ei ole ihan pakko olla alaikäinen ja alipainoinen, jotta löytäisi itseään pukevan mallin. Esim. kuvan Adidaksen suloiset kolmiobikinit sopivat muotoilunsa ansiosta useammallekin vartalotyypille.

Suurin miinus tulee ikävistä rusketusraidoista ja niskaa painavasta kiinnitystavasta. Kyseinen malli ei myöskään pysy kovin hyvin päällä uidessa.

Bandeau-bikinit: Mallin ainoa plussa on, että se ei jätä ikäviä rusketusraitoja olkapäille. Kyseenalaisena plussana voidaan myös pitää sen suosiota Hollywood-tähtien keskuudessa.

Bandeau-mallin ainoa miinuspuoli puolestaan on se, että se ei näytä hyvältä yhtään kenenkään päällä. Panos Emporion bandeau-bikineissä on tosi suloinen alaosa. Onneksi nykyään yhä useammin bikinien ylä- ja alaosan voi ostaa erikseeen.

Perinteinen rintsikkamalli: Plussaa käyttömukavuudesta ja –varmuudesta. Pysyy hyvin päällä myös uidessa.

Miinuksena on useiden mallien armoton tylsyys ja täti-vibat. Esimerkkinä Panos Emporion perinteisen kukikas Brindisi-niminen malli.

Pin Up: Tyyliin yhdistyy yleensä halterneck yläosa ja leveä eli korkealle navan päälle nouseva alaosa. Plussaa on tietty naisellisuus ja mallin peittävyys. Alaosaa voi koristaa keimailevat volangit ja materiaalikin saattaa olla kangasmaisempi, mikä antaa pikku bikineitä puetumman yleisvaikutelman.

Miinusta leveät rusketusraidat. Panos Emporion perinteisessä halterneck-bikinisetissä voi alaosan peittävyyttä säädellä sopivaksi vyötärökaitaletta taittelemalla.

Kokouikkarit: Vaikka kuinka monta kesää on messuttu kokouikkareitten paluuta ja bikinien häviämistä jonnekin vanhanaikaisten auringonpalvojien paariaan. Plussaa kokouikkareissa on niiden käyttömukavuus ja armollinen peittävyys.

Peittävyys on myös samalla se miinus, josta syystä bikinit taitavat siltikin olla yhä edelleen useimpien ykkösvalinta. Osa tarjolla olevista kokouikkareista pyrkii yhdistämään sekä bikinien että uimapuvun hyvät puolet mielikuvituksellisten leikkausten avulla. Kuvan Gina Tricotin kokouikkarit näyttävät esimerkiksi takaapäin katsottuna bikineiltä.

Kaikki etukäteen päättämäni strategian osatekijät rikkova uikkaristosreissuni (joka tietenkin ensinnäkin venytti lounastuntini yli sallittujen rajojen ja jatkui vielä epätoivoisempana työpäivän jälkeen) lopputuloksena mökkireissulle mukaan lähti yksi puoliurheilullinen kokouikkari rantalentistä ja muita aktiviteetteja varten sekä yksi kevyesti muotoiltu ja topattu kolmiobikinin yläosa käytettäväksi joko shortsien tai erikseen ostetun alaosan kanssa.

Aurinkoisia uimarantakelejä!!

Toivottelee Minttu

Kommentit (2)

bikineistä ei luovuta, ei 🙂 niissä kuitenkin se rusketuspintala on semmoinen että kesällä lyhyempikin ja paljastavampikin toppi päällä kehtaa kulkea, sekä selkä ja vatsa saavat myös aurinkoa.

Ja jotenkin nuo kokouimapuvut ovat aina vaan mielettömän kammottavia, yyh
00

bikineistä ei luovuta, ei 🙂 niissä kuitenkin se rusketuspintala on semmoinen että kesällä lyhyempikin ja paljastavampikin toppi päällä kehtaa kulkea, sekä selkä ja vatsa saavat myös aurinkoa.

Ja jotenkin nuo kokouimapuvut ovat aina vaan mielettömän kammottavia, yyh
00

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi