Lifestyle 6.9.2006

Julkkisten vinkit: Lasse Kurki

Teksti: Anna.fi

Lasse KurkiLemonatorin Lasse Kurki pohtii tyyliasioita: ”Miksi tummansinisiä farkkuja ei saa enää mistään?Ne kelpasi James Deanille, kelpaisivat siis minullekin.”

1. Kuvaile tyyliäsi.
Klassinen lienee lähinnä totuutta. Pidän vanhanaikaisista kauluspaidoista, takeista ja kaikesta, mikä on vähän nuhjuista, mutta suhteellisen siistiä. Tosin minusta on päivä päivältä tulossa siistimpi pukeutuja – sellainen, että äitikin tykkää.

Farkut ovat aina kuuluneet pukeutumiseeni, mutta nykyään on tosi vaikea löytää sopivia farkkuja. Mallit ovat kerrassaan outoja, eivät istu mistään ja aina on keinotekoisia reikiä tai kulumia jossakin. Omat suosikit ovat vanhahkot Lee:t, niissä tosin alkaa olla sen verran reikiä, etteivät ne kohta enää pysy jalassa.

Miksi tummansinisiä farkkuja ei saa enää mistään? Ne kelpasi James Deanille, kelpaisivat siis minullekin. Huonon farkkutilanteen takia olen ajatellut siirtyä suoriin housuihin, ostin ensimmäiset liituraidat pari viikkoa sitten.

2. Missä shoppailet?
Ostan aika paljon käytettyjä vaatteita, etenkin Amerikan matkoilta. Siellä on tosi hienoja vintage-kauppoja, jotka suorastaan pursuavat toinen toistaan tyylikkäämpiä paitoja, takkeja, housuja yms. melko halpaan hintaan.

Periaatteessa ostan hyvän vaatteen mistä vain. Merkillä ei ole väliä, sillä en ole merkkitietoinen. Olen ostanut Suomessa viimeksi vaatteita Stockmannilta, Zarasta, Union 5:sta ja Henk och Mackelsbysta.

Olen valmis maksamaan vähän enemmän, jos vaate on mielestäni todella hyvä. Hyvin leikatut paidat, joita saa alle sadan euron, ovat aika harvassa – tosin ne eivät laadultaan tunnu olevan yhtään Hennes&Mauritzin 15 euron paitoja parempia.

Tänä vuonna olen ostanut enemmän vaatteita kuin koskaan ennen, sillä tyttöystäväni tykkää katsella minulle vaatteita. Se on hyvä järjestely, koska en itse jaksa plärätä Helsingin vaatekaupoissa juuri lainkaan.

3. Paras löytösi?
Se on ehdottomasti Electric Light Orchestra -yhtyeen t-paita! Sellainen sininen, 70-luvun haalistunut fanipaita, jossa on edessä iso ELO:n logo. Löysin sen Amsterdamista eräästä käytettyjen vaatteiden kaupasta ja maksoin siitä muistaakseni 20 euroa. Nyt se alkaa olla niin nuhjuinen, ettei se enää pysy pitkään päällä.

4. Sinulle ominainen ”tavaramerkki” pukeutumisessasi?
En ole koskaan ollut mikään korutyyppi, ja värienkin suhteen mennään ihan mielentilan mukaan. Vanhetessa olen alkanut viihtyä enemmän mustassa. Ruskea on minulle tällä hetkellä erittäin mieluisa väri. 

Jos silmälasit lasketaan pukeutumiseksi, niin eiköhän ne sitten ole tavaramerkkini! Minulla on myös aina joku rintanappi takeissa: Elvis, Motown, Beatles, Johnny Cash, Brian Wilson jne.

5. Kuinka tarkasti seuraat muotia?
Paljon vähempää ei varmastikaan voi seurata. Tiedän oman tyylini ja tarpeeni, minulle on ihan yhdentekevää, mikä on muotia.

Lähinnä ottaa päähän, kun kaupasta ei saa enää hyvänmallisia housuja, koska suosimani hiukan levenevälahkeiset ja persauksista hyvin istuvat housut eivät ole muotia. Muodissa on nyt pillifarkut tai sitten sellaiset lökäpöksyt, ettei tarvitse vessassa käydessä riisua housuja.

6. Mitä et pukisi päällesi?
Testasin juuri pillifarkkuja ja ne eivät tuntuneet lainkaan omalta. Mielestäni ne sopivat monille, mutta tämä rillipää viihtyy paremmin ihan toisenlaisissa pöksyissä.

Minulla ei ole mitään angsteja minkäänlaista tyyliä kohtaan, kukin kulkee tavallaan, sehän on hienoa! Kunhan kukaan ei tule sanomaan minulle, kuinka juuri tänä syksynä tulee pukeutua.

7. Mikä on seuraava hankintasi?
Haluan lisää kenkiä. Ennen omistin kerrallaan yhden parin, jonka kulutin loppuun ja ostin sitten seuraavat. Nyt minulla on neljät lenkkarit ja parit oikeat kengät, mutta niitä oikeita kenkiä voisin ostaa vähän lisää. Suomen kaupoissa on vähän tylsiä kenkiä makuuni. Olin äskettäin Italiassa ja siellä oli tosi vaikea kävellä kenkäkauppojen ohi, kun niillä on niin härskejä ja hauskoja malleja.

8. Vaate, josta olet aina haaveillut, mutta et ole koskaan hankkinut sitä?
Sombrero olisi hyvä kesällä, koska olen niin kalpea. Eipä ole sellaista vain tullut hankittua.

9. Miten uskot pukeutuvasi 10 vuoden kuluttua?
Minulla on sellainen pikku fetissi, että pidän puvuista. Joten eiköhän minusta pikku hiljaa tule pukumies. Mutta ei mitään tavallista Dressman-osastoa, vaan jotain vanhanaikaisempaa ja mielestäni tyylikkäämpää – sellainen Frank Sinatra meets John Lee Hooker meets Remu –henkinen juttu. Ja aika varmaa on, että päässä on joku kevyt funky hattu.

 

Lasse Kurki

Teksti Kirsi Pitkäranta | Kuvat Anna Hämäläinen

Lasse Kurki juontaa Radio Helsingin Rakkaudesta-ohjelmaa >

Lemonatorin nettisivut osoitteessa http://www.lemonator.net/

Kommentit (1)

No mistäs Lasse oikein olet niitä farkkujasi käynyt etsimässä, kun kaupathan pursuaa nimenomaan tummansinisiä (ja myös kuluttamattomia) farkkuja? Ja ovatpa, by the way, muotiakin tällä hetkellä. Itsekin meinaan kyllä tuskastua farkkukaupassa, mutta lähinnä siksi, että malleja on niin monenlaisia ja -värisiä, eikä meinaa se farkkujargoni heti aueta (mikä ihmeen ”antifit”? jne.).
00

No mistäs Lasse oikein olet niitä farkkujasi käynyt etsimässä, kun kaupathan pursuaa nimenomaan tummansinisiä (ja myös kuluttamattomia) farkkuja? Ja ovatpa, by the way, muotiakin tällä hetkellä. Itsekin meinaan kyllä tuskastua farkkukaupassa, mutta lähinnä siksi, että malleja on niin monenlaisia ja -värisiä, eikä meinaa se farkkujargoni heti aueta (mikä ihmeen ”antifit”? jne.).
00

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi