Lifestyle 14.7.2012

Käsityökirjoja — Ekolankoja ja ajattomia neuleohjeita

Teksti: Anna.fi

Neuleohjeita, ekolankoja ja kansallispukuja. Siinä tämän kerran käsityökirjojen antia.

Rowan Knitting Magazine

Rowan Knitting Magazine

Rowan Knitting Magazine on upea neulekirjasto, jota toimittaa tunnetun englantilaisen Rowan Yarns Ltd:n brand manager Kate Buller. Näitä Rowanin magazine-tyyppisiä, kauniita neulekirjoja on julkaistu jo vuodesta 1986 ja uusin ilmestyi järjestysnumerolla 50. Kuuluisat suunnittelijat, joista mainittakoon Kaffe Fasset, Erika Knight, Amy Buttler, Martin Storey ja Sasha Kagan, ovat suunnitelleet huikean kokoelman ajattomia ja tyylikkäitä neuleita. Kirjoissa on kauniita englantilaisia maisemia ja miljöitä, upeita värikkäitä kuvia kirjo- ja pitsineuleista, palmikkopaidoista, kauniista virkkaustöistä ja sisustustekstiileistä.

Neulo, virkkaa, kirjo ekolangasta

Neulo, virkkaa, kirjo ekolangasta

Neulo, virkkaa, kirjo ekolangasta (WSOY) on tekstiilisuunnittelija Sanna Vatasen uusi, värikäs täsmäisku ekolankojen koriin. Mikset kokeilisi puun oksista ja sokeriruo’osta tehtyä lankaa, luomulankaa ympäristöystävällisesti viljellystä puuvillasta tai lähilankaa uhanalaisesta lammaslajista? Tai leikkaa vanhat T-paidat kuteeksi ja loihdi räsysoirosta asusteita ja sisustustekstiilejä. Saat kirjasta samalla tietoa luonnonmateriaaleista ja kierrätyksestä. Koe käsillä tekemisen hurma ja löytämisen riemu!

Siirry Plazakauppaan

 

 

Kansallispuku

Kansallispuku

Kansallispukumalleja on syntynyt satoja. Niiden tutkija Leena Holst on koonnut Kansallispuku-kirjan (Maahenki), joka kiinnostavalla tavalla kertoo siitä, miten kansallispukua on tietoisesti kehitetty. Kirjassa esitellään 1800-luvun rahvaan juhlapuvuista alkava kansallispuvun historia ja kulttuurihistoria sekä kansallispuvun tyypit, osat, materiaalit ja tekniikat. Kansallispuku ehti
lähes satavuotiaaksi, kun niitä käyttävät järjestöt päättivät luoda kansallispukujen mallikokoelman ja perustivat Suomen kansallispukuneuvoston. Neuvoston (1979-2010) toiminta tuotti mittavan tutkimusarkiston.

Siirry Plazakauppaan

 

 

Stitch’n bitch sankarineulojan käsikirja

Stitch’n bitch sankarineulojan käsikirja

Kehitä neulojantaitojasi selkeiden ohjeiden avulla. Debbie Stollerin kokoama Stitch’n bitch sankarineulojan käsikirja (Nemo) auttaa omien mallien suunnittelussa ja eri tekniikkojen hallinnassa. Neulesuunnittelu on yhtä paljon laskutoimituksien ratkaisemista kuin taiteellista ilmaisua. Neuleohjeen teko tietokoneella on helpottunut, mutta ainoa tapa ymmärtää neulesuunnitteluprosessia ja hallita se, on suunnitella ja tehdä neuleen ohje ihan itse. Kirjan avulla opit tekemään ja ymmärtämään neuleohjeita. Mukana on myös 41 valmista neulemallia.

Siirry Plazakauppaan

 

Koonnut: Kati Ekko

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi