Lifestyle 17.7.2012

Kesän tärkein vaatekappale — Äänestä suosikkiasi!

Teksti: Anna.fi

Tyylikäs lomapuvusto sisältää ilmavan, kauniin sifonkitunikan, helppohoitoisen viskoosimekon ja trikootopin. Äänestä lomagarderoobin tärkeintä vaatekappaletta!

1. Lierihattu

Säväytä lierihatulla, joka sopii yhtä lailla kesäjuhlaan kuin lomapuvuston asusteeksi. Ison lierin ympäri on ommeltu tiheästi tikkauksia, jotka tukevat lieriä ja antavat hauskan yksityiskohdan. Samanlaiset tikkaukset toistuvat myös edessä olevassa ruusukkeessa. Lierin ympärille sopii myös huivi. Pellavainen hattu on vuorillinen. Huomaa, että lierin voi tehdä myös pienempänä, sen leveyttä on helppo muuttaa.

Lierihattu

2. Neule

Ajaton alpakkaneule on kokonaan palmikkoneuletta, ainoastaan reunoissa on joustinneuletta. Jakussa on pyöreä pääntie, takana vyötäröllä ilmettä antavat tamppi ja etukappaleilla valetaskut,  joiden keskellä on myös napit.

Alpakkaneule

3. Tunika

Turkoosi tunika on lainannut värinsä Välimerestä. Liukuvärjätty silkkisifonki tummenee sivuille päin. Leveähkö vyö menee sivuliehukkeiden läpi, jolloin liehukkeet jäävät ilmaviksi yksityiskohdiksi. Olkapäillä on vekkejä, jotka tuovat vaatteelle runsautta. Leveä helma näyttää epäsymmetriseltä.

Tunika

4. Toppi

Naisellinen toppi on malliltaan niukkalinjainen ja se on ommeltu tukevasta trikoosta. Malli näyttää kietaisutopilta, vaikka se on edestä kiinni. Yksityiskohtana on solmittava rusetti, joka on osin ommeltu kiinni vyötärölinjaan. Huomioi kaunis pääntie.

Toppi

5. Mekko

Runsashelmainen printtimekko tuo tuulahduksen menneiltä vuosikymmeniltä. Värikäs kukkakuosi ei ole aivan perinteinen, vaan enemmänkin maalauksellinen. Laskeutuva viskoosikangas on ihanan viileä kesämateriaali. Väljä malli levenee A-linjaisesti vyötäröltä. Voit muuttaa mekon muotoa vyön avulla. Helman kulmat tekevät siitä graafisen linjakkaan, ja täysin poikkeavan normaalista kellohameesta. Epäsymmetrisellä helmalla on myös pidentävä vaikutus. Pääntie on avara, jolloin pukeminen onnistuu ilman vetoketjua.

Mekko

Kuvat: Mirva Kakko
Malliston suunnitelu ja ompelu: Linda Sipilä
Neulesuunnittelu: Susanna Mertsalmi
Styling: Katariina Kaatrasalo
Teksti: Sirpa Jäkkö

Vaatteiden ohjeet on julkaistu Moda-lehdessä 3/2012.

Mitä vaatekappaletta ilman ei kesällä pärjäisi?

Katso tilanne vastaamatta

Kommentit (6)

Lierihattu on kesällä tosi käytännollinen auringossa mutta näistä tunika oli kaunis ja sen ottaisin itselleni käyttöön.
00

Tunika on monipuolinen vaate. Sopii sellaisenaan, uimapuvun päälle rannalla, caprien kanssa yhdistettynä ym. Tosi käytännöllinen!
00

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi