Lifestyle 26.6.2012

Nuorten suunnittelijoiden kesämekot 2012

Teksti: Anna.fi

Poimimme muutaman mekkomakupalan nuorten suunnittelijoiden ihanan aurinkoisista kesän 2012 -mallistoista.

Jenni Alavan kesämallisto, Lighthouse Daughters, koostuu klassisista, selkeistä silueteista sekä kevyestä palmikkoneulostekstuurista, joka on 100 % merseroitua puuvillaa. Neuleiden värit ovat kirkas sininen, vaalea hopeanharmaa ja valkaisematon kerman valkoinen. Jokainen malliston kappale on nimetty pohjoisen Skandinavian kylän, joen, tunturin tai järven mukaan, joilla jokaisella on Jennille henkilökohtainen merkitys. Kuvassa olevan neulemekon nimi on Posio Knit Dress.

Posio Knit Dress

Mirkka Metsolan vaatteissa yhdistyvät helppous, särmikkyys, eleganssi ja laadukkaat materiaalit. Ensi kesän mallisto on nimeltään Land, johon Mirkka on saanut inspiraatiota värien ja keveyden kontrasteista. Läpikuultavat ja aistikkaat materiaalit yhdistyvät värikkään nahan, printtimaailman ja herkullisten asusteiden kanssa. Land on tarina, jossa seikkailevat moderni Magdalena ja naiivi nukkekodin tyttö.

Mirkka Metsolan Land

Katri Niskanen on avannut kotisivujensa yhteyteen oman design by katri/n online boutiquen. Suunnittelija on iloinen voidessaan vastata etenkin pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvien asiakkaidensa toiveisiin. Verkkokaupassa on tarjolla monipuolinen valikoima mekkoja, joiden suunnittelua Katri rakastaa. Hän käyttää muotoilussa paljon laskoksia, ja mekoissa ne pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Valikoimaa täydentävät myös puserot, topit ja hameet. Online boutiquessa on tällä hetkellä myynnissä syksy-talvi 2011-mallisto. Seuraava kevät–kesä-mallisto tulee verkkokauppaan tammikuun loppuun mennessä. Katri/n kesämallistossa on tarjolla kirkkaita värejä ja keveitä, läpikuultavia kankaita.

Katri/n kesämallistoa

Kuva: Ville Paul Paasimaa

Vilma Riitijoki valittiin vuoden 2011 nuoreksi suunnittelijaksi. Vilmalle on tärkeää, että juhlapuku on taidolla ja huolellisesti tehty. Hänen mielestään vaatteen tulisi olla niin arvokas, että se voisi periytyä vanhemmalta lapselle. Silkistä valmistetut tuotteet on koristeltu runsain, kolikkomaisin nappisomistein ja tuotteissa on käytetty myös nahkaa. Keltainen silkkiunelma nähtiin presidentin Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla Virpi Gustafssonin päällä.

Vilma Riitijoen silkkiunelma

Teksti: Sirpa Jäkkö
Kuvat: Valmistajat ja Ville Paul Paasimaa

Moda 1/2012

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi