Koti ja sisustus 26.4.2011

Tuunaa pyöräilykypärä!

Teksti: Anna.fi

Mitä tahansa voi tuunata omaan tyyliin sopivaksi. Sen olemme Elleissä huomanneet, kun mietimme uusia tuunausideoita lukijoille jaettavaksi. Oletko esimerkiksi miettinyt, miksi pyöräilykypärät ovat aina niin tylsän näköisiä?

Tuunaa pyöräilykypärä!

Otetaanpa taas askartelutarvikkeet esiin ja aletaan tuunailla. Herkkä pitsi saa uuden, yllättävän paikan kovan ja massiivisen pyöräilykypärän pinnassa.

Jos tyttömäinen pitsi ei miellytä, ei se haittaa. Tätäkin tuunauskohdetta rajoittaa vain ja ainoastaan mielikuvitus!

Tuunaa pyöräilykypärä!

Pitsiä päähän

Tarvikkeet: pitsikangasta, sakset, kuumaliimapistooli

Pyöräilykypärä on somistettu pitsikankaalla. Hopeanharmaa kypärä sai naisellisen ilmeen särmikkäästi mustalla pitsillä. Pitsin kiinnittäminen onnistuu kätevästi kuumaliimalla.

Tuunaa pyöräilykypärä!

Ole varovainen kun käsittelet kuumaliimapistoolia; liima on enemmän kuin kuumaa – se voi polttaa pahimmillaan ihoon palorakkulan. Sekin on askarteluissa pariin kertaan kokeiltu. Ellit ei suosittele saman kokeilemista kotona!

Kuumaliima kiinnittää tehokkaasti mitä tahansa materiaaleja. Pitsiin voi kuitenkin olla hankala saada liimaa joka kohtaan. Saat kyllä liimaa levitettyä huolellisesti kankaaseen, kunhan maltat edetä hitaasti ja järjestelmällisesti yhdeltä laidalta toiselle.

Tuunaa pyöräilykypärä!

Käsittele valmista tuunausta hellävaroen säilytyksen aikana, jotta pitsinen pinta ei ala jostain kulmasta repsottaa. Siinä tapauksessa voit onneksi liimata irronneen kohdan uudelleen paikalleen.

Tähän tuunaukseen käytin noin 20 x 100 cm kokoinen pala kangasta. Pinnan pyöreä muoto vaatii vähän näppäryyttä, kankaan huolellista asettelua ja saksia.

Tuunaa pyöräilykypärä!

Pari kiilamaista osaa kankaasta oli leikattava pois, jotta pitsi asettui tasaisesti kypärän pinnalle. Asettelua helpottaa, kun aloittaa kankaan liimaamisen toiselta laidalta, ja etenee sitten pikku hiljaa välillä kangasta leikaten ja pitsikukkia paikalleen asetellen.

Samanlaista, kermanvalkoista pitsikangasta on muuten käytetty sateenvarjon tuunaukseen, katso kuvat täältä!

Teksti ja kuvat: Ilona Savitie

Kommentit (7)

Tämä sopii heille, joille on tärkeintä se miltä näyttää, eikä niinkään se, pysyykö päänsisuksen vähät järjet turvassa :/
00

Tuostahan tuli kiva, mutta jos on hieman poropeukalo erilaisen näpertelyn kanssa, niin täällä palvelussa voi myös tuunata monenlaisia juttuja: http://www.designskins.fi Itse tuunasin jo ikean lack pöydän ja läppärin:)
00

Miten mahtaa tämä kuumaliimalla leikkiminen vaikuttaa turvallisuuteen? Mitään liuottimiahan kypärään ei saa käyttää, koska polystyreeni ei sitä kestä. Tämä olisi ollut hyvä mainita artikkelissa, eikä antaa ymmärtää että kypärää voi tai edes kannattaa itse tuunata.
00

Minäkin ihmettelen, että miten ihmeessä annetaan ohjeita kypärän tuunaamiseen turvallisuuden kustannuksella! Yleensähän kypäröissä lukee, että niihin ei saa liimata mitään eikä muutenkaan muokkailla kypärää!
00

Mäkin näin tuollaiset designskins kuoret tai tarrat kaverin kännylässä (nokia e7) ja oli kyllä tosi makeet…itse entosin vielä ole kokeillut, mutta voikohan nillä tuunata myös pyöräilykypärää – onko kenelläkään tietoa asiasta??
00

Komppaan ”tuota noin” ja ”huolestuttaa” -nimimerkeillä kirjoittavia. Itse en ole antanut lasten liimata edes tarroja kypäriinsä liuottimien pelossa.
00

Tämä sopii heille, joille on tärkeintä se miltä näyttää, eikä niinkään se, pysyykö päänsisuksen vähät järjet turvassa :/
00

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi