Blogit 5.8.2017

Ananas-tomaattibroileri

Ananaksella ja curryjauheella maustettu broilerin rinfile kuulostaa 80-luvulta tai jonkun työpaikkaruokalan tiistain toiselta lounasvaihtoehdolta. Tavallaan ruoka sitä onkin. Mutta, puolustuksena voin sanoa ruoan olevan hyvää, se on lisäksi nopea valmistaa ja resepti mahdollistaa varioinnin niihin raaka-aineisiin mitä kotoa löytyy.

curry-tomaattibroileri

Totuuden nimissä tunnustan ettei tarkoitukseni ollut herätellä henkiin kultaisen kahdenkynmmentäluvun retroreseptejä. Aina joskus vain syntyy tilanne jossa nälkä on suuri eikä kotona ole oikein mitään mistä ruoka valmistaa. Tällä kertaa kotona oli paketti broilerin rintafileitä, tomaattimurskaa ja parhaat päivänsä nähnyt puoliksi syöty tuore ananas…ja kuivamausteita.

Ananas-tomaattibroileri

  • 3 broilerin rintafilettä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 dl ananaskuutioita tai 1 tlk ananasmurskaa
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • chiliä maun mukaan.

Sekoita öljy rintafileisiin. Ripottele päälle curryjauhe, suola ja mustapippuri. Ruskista pinnat nopeasti paistinpannussa. Laita fileet uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle tomaattimurska ja ananasmurska. Kypsennä uunissa 200C/20 min. Tarjoa riisin kanssa.