Blogit

Appelsiini-granaattiomenamarmeladi

17.4.2015 Teksti: Teijo Salonpää

Juuri tällä hetkellä kaupat tulvivat edullisia ja parhaimmillaan olevia appelsiineja. Sesonki kannattaakin hyödyntää vaikkapa marmeladin tekemiseen.

Perinteisen appelsiinimarmeladin teko on helppoa- mutta kieltämättä hieman sotkuista puuhaa. Lopputuloksena on kuitenkin herkkua jota ei kaupasta ainakaan yhtä herkullisena saa. Ja jos haluat marmeladistasi vieläkin herkullisempaa, voit lisätä marmediin granaattiomenaa…tulos on näyttävä ja herkullinen- ja joka soveltuu käytettävksi myös suolaisten ruokien maustajana.

Oma marmeladini saa lievästi lisäkierrettä inkivääristä ja tequilasta. Jos haluat marmelaadiisi lisää makua, voit käyttää myös chiliä, tai vaikkapa minttuakin…

Appelsiini-granaattiomenamarmeladi

  • 2 kg appelsiineja
  • 3 sitruunaa

Raasta neljästä appelsiinistä sen ohut kuoriosa. Kuori appelsiinit ja sitruunat ja poista niistä kaikki kalvot. Helpoiten tämä käy terävällä juuresveitsellä siten, että kuorit veitsellä ensin kuoren- ja sen jälkeen kalvoja pitkin appelsiinin lohkot…ja tämä vaihe on sitten sotkuista.

Jos haluat marmeladistasi täysin tasaista, voit tässä vaiheessa käyttää blenderiä tai sauvasekoitinta appelsiinin soseuttamiseen. Itse tein niin, että soseutin puolet appelsiineista ja puolet pilkoin sokeripalan kokoisiksi paloiksi.

Raasta sitruunan kuori ennen kuin käsittelet sen samoin kuin appelsiinit.

  • 1 kg hillosokeria
  • 2 kanelitankoa
  • 3 sentinpala inkivääriä silppuna
  • halutessasi chiliä tai tuoretta minttua.

Laita kaikki ainekset kattilaan, Sekoita ja keitä 15 minuuttia. Anna hieman jäähtyä.

  • 1 granaattiomena
  • 4 rkl tequilaa.

Halkaise granaattiomena neljään lohkoon. Taputtele sisus irti esim. kauhalla tai kaulimella. Yhdistä siemenet ja tequila marmeladiseokseen. Purkita marmeladi puhtaisiin purkkeihin ja sulje hyvin. Suosittelen purkkien desinfiointia ennen purkittamista.

Anna marmeladinmakustua muutama päivä ennen tarjoilemista. Marmeladi säilyy useita kuukausia.