Blogit

Arkinen sushi

10.5.2015 Teksti: Teijo Salonpää

Tiedättekö tunteen…nälkä on suuri, kello puoli viisi- ja pitäisi keksiä äkkiä jotain syötävää? Silloin voi tehdä hyvin vaikka sushia!

Ja olen vielä tosissani. Tietysti tämän edellytyksenä on tuore kala. Jos se on hoidossa, tai edes pakastimesta löytyy jotain sushiin sopivaa, ei sushin valmistaminen ole ajasta kiinni.

Sushin tekemistä pidetään yleisesti säätämistä, näpräämistä, bambumattoja, hyviä hermoja ja itämaista filosofiaa tarvitsena salatieteenä…höpö höpö. Sushi on kotimaassaankin pääasiassa pikaruokana nautittava ruoka. Vaikka oikeaoppinen susilautanen sisältääkin sen seitsemön eri sorttia, voi arkisen sushipäivällisen luoda ihan hyvin kahdenkin, miksei jopa yhden lajin ympärille.

Eniten aikaa vievä osuus on tietysti sushiriisi. Sitä ei kannata keittää yhtään ylimääräistä. 2 dl on sopiva määrä 2 hengen annokseen- siis jos tarkoitus on vain syödä, ei tankata vatsaa ylitäyteen. Riisin valmistuessa voit fileroida kalan ja valmistaa riisin etikkaliemen. Nopeaa ja hyvää.

Lohi- ja kuhanigirit

Leikkaa fileroidusta kalasta reilun suupalan kokoisia paloja. Ota riisistä reilu ruokalusikallinen riisiä ja muotoile se soikeaksi palleroksi. Toista kunnes olet käyttänyt riisin. Aseta kalapala riisipalleron päälle.

Tarjoa nigireiden kanssa soijaa ja wasabia.