Blogit

Bataattikookospihvit

11.4.2016 Teksti: Teijo Salonpää

”Kirjoita Paahtaja juttu jostain oikeasti hyvästä kasvisruoasta”…no minäpä kirjoitan. Bataattikookospihvit ovat juuri sellainen ruoka jota jokaisella raavaalla ja vannoutuneella lihansyöjällä pitäisi maistaa. Kyse on helposta ja maukkaasta kasvisruoasta jonka valmistus ei vaadi rakettitieteen perusopintoja, eikä edes kovin erikoisia raaka-aineita.

Bataattikookospihvit  

Bataatti ja kookoskerma, mausteena korianteria ja valkosipulia, rakennetta seesaminsiemenistä.  Se on siinä. Jos haluat hifistellä, tilkka seesaminsiemenöljyä ja ripaus chiliä parantaa tuotosta entisestään.

Bataattikookospihvit

  • n. 500 g bataatti
  • 2 shalottisipulia
  • kourallinen korianteria
  • 2/3 dl kokojyväseesaminsiemeniä
  • 1 pieni tölkki kookoskermaa
  • 2 valkosipulin kynttä silppuna
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl soijaa
  • 1/2 tl suolaa
  • halutessasi voit lisätä 2 rkl seesamiöljyä ja chiliä oman maun mukaan.

Kuori ja raasta bataatti. Silppua shalottisipuli, valkosipuli ja korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua 1-2 tuntia jääkaapissa.

Muotoile massasta n. 10 senttiä halkaisijaltaan olevia pihvejä. Helpoiten sen tekee stanssin tai vaikka ison piparkakkumuotin avulla. Paista 225C/12-15 minuuttia. Varo kuitenkin polttamasta pihvejä. Anna pihvien hieman jäähtyä ennen tarjoilua, samalla myös pihvien rakenne hieman kiinteytyy.