Blogit

Grillattu habaneropossu

10.7.2016 Teksti: Teijo Salonpää

Mitä hyvää grilliin voisi laittaa tässä kohtaa kesää? Itse suosin, silloin harvoin kun grillaan, possunniskaa ja lohta. Molemmat niistä ovat ehdottimia sosikkejani jo senkin takia, että molempien rasvapitoisuus pitää huolen ruoan mehevyydestä, eikä kuivumisesta ole pelkoa vaikka kypsennys menisikin vähän yli.

grillattu hanaberopossu

Tämän kertainen resepti on mukaelma omasta vakioreseptistäni jota käytän possun marinoimiseen- ja lihana käytän lähes aina possunniskaa, suomalaisittain kassleria. Marinoin lihan yksinkertaisella marinadilla,  joka on lähes jokaisella kerralla vieläpä hieman eri. Lähes aina käytän ananasmehua, joskus soijaa ja tomaattipyrettä, jotain happoa, öljyä, ehkä chiliä ja/tai inkivääriä ja yleensä korianteria ja valkosipulia- joskus kuitenkin basilikaa tai persiljaa. Kuivamausteita en jostain syystä ole tässä marinadissani koskaan käyttänyt, mitään varsinaista syytä sille ei ole mutta ei marinadi kyllä niitä tarvitsekaan- maku on muutenkin jo kohdillaan.

Grillattu habaneropossu

  • 800 g possunniskaa eli kassleria

Leikkaa liha noin kolme senttiä paksuisiksi pihveiksi.

Habaneromarinadi

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 ananastölkin mehu
  • 1 sitruunan puristettu mehu
  • 1 habanero hienoksi silputtuna
  • 3 valkosipulin kynttä puristettuna
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • kourallinen tuoretta basilikaa silppuna.

Sekoita kaikki marinadin ainekset. Sekoita marinadi tasaiseksi pihveiksi leikatulle lihalle ja anna maustua vähintään kaksi tuntia jääkaapissa, mieluiten kuitenkin yön yli. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen grillausta. Grillaa liha kuumassa grillissä muutama minuutti molemmin puolin. Mikäli haluat säästyä yksittäisten pihvien kääntelyltä. voit pujotella pihvit vartaisiin, tällöin kääntely helpottuu huomattavasti.