Blogit 29.6.2017

Grillattu kassler eli possunniska

Grillattu kassler, eli possunniska on yksi pomminvarmimmista grilliherkuista. Rasvaisuutensa ansiosta se kestää kovia lämpötiloja ilman kuivumisen uhkaa. Jos vain mahdollista, kypsennän itse kasslerin nuotion hiilloksella tai hiiligrillissä. Maustamisen suhteen itse tehty kuivamausteseos on toimiva – kiitos jo mainitun rasvan. öljypohjaista marinadia ei ole pakko käyttää.

grillattu kassler

Lihan maustaminen kannattaa tehdä edellisenä iltana. Ja esimerkiksi mökille lähdettäessä lihan maustamisen voi hoitaa jo kotoa lähdettäessä. Minimi maustumisaika on parisen tuntia, mutta 1-2 vuorokauden maustumisaika vain parantaa lopputuloksen herkullisuutta.

Grillattu kassler eli possunniska

  • 800 g kassleria
  • 1 rkl savupaprikaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1/2 tl kuivattua inkivääriä.

Leikkaa kassler n. 2-3 paksuisiksi pihveiksi. Sekoita mausteet keskenään. Hiero mausteseos lihan pintaan. Anna maustua yön yli jääkaapissa. Grillaa hiilloksella tai hehkuvilla hiilillä kypsäksi.