Blogit 12.6.2016

Grillatut savulohitortillat

Mitä kaikkea voi grillata? No periaatteessa mitä tahansa, tällä hetkellä netissä kovasti pinnalla oleva grillattu raparperi on yksi hyvä esimerkki siitä…perinteikäs raaka-aine joka saa grillissä säväykseksi lisää aromia. Sama herkullisuuden logiikka toimii myös näissä grillatuissa savulohitortilloissa, perinteikäs ja kaikille tuttu raaka-aines saa uuden elämän grillattuna habanerolla ryyditetyn kesäkurpitsatäytteen kanssa.

grillatut savulohitortillat

Tunnustan, etten ole tällä hetkellä se tuttavapiirini kaikkein aktiivisin grillausmaisteri. Syynä ei ole intohimon- tai kiinnostuksen puute, kerrostalon parvekkeelle ei vain mahdu sellaista weberiä minkä haluaisin, hiiligrilli puolestaan ei vain ole hyvä idea kerrostaloympäristöön. Olenkin pakotettu rajoittamaan intohimoni satunnaisiin erikoistilanteisiin- ja avotulella tapahtuvaan ruoanlaittoon…joka muuten on ohimennen mainittuna ruoanlaiton kuninkuuslaji, siihen palaan todennäköisesti enemmänkin tämän kesän aikana.

Mutta, itse asiaan….

Grillatut savulohitortillat

Savusta lohifilee- tai osta se kaupasta valmiiksi savustettuna.

  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 1 punasipuli
  • 1 iso tomaatti
  • 1 punainen paprika
  • 2 valkosipulin kynttä
  • chiliä oman maun mukaan (itse käytin puolikkaan habaneron)
  • kourallinen basilikaa
  • noin puoli kourallista tuoretta oreganoa
  • 1 iso pallo mozzarellaa
  • 4 tortillaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä
  • savuista bbq-kastiketta.

Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika, silppua punasipuli. Kuumenna öljy ja kuullota kesäkurpitsa, paprika sipuli, älä kuitenkaan ruskista. Kuori valkosipulin kynnet ja purista ne sekaan, lisää myös silputtu chili mikäli käytät sitä. Anna kasvisten hieman pehmentyä. Silppua oregano ja basilika. Lisää yrtit, suola ja pippuri. Ota pannu levyltä ja anna täytteen jäähtyä.

Kuutioi mozzarella pieniksi kuutioiksi. Levitä kesäkurpitsatäyte tortillojen päälle, lisää savustettu lohi ja mozzarella. Lisää hieman bbq-kastiketta, voit jättää sen poiskin, mutta se toimii loistavas savustetun lohen kanssa. Kääri tortillat rullalle. Sulje tortillat hammastikkujen avulla. Grillaa kuumassa grillissä pari minuuttia per puoli eli kunnes tortillan pinta hieman rapeutuu.