Blogit 7.11.2016

Habaneropestolla täytetyt broilerinkoivet

Jos syksysi tuntuu synkältä ja tylsältä, niin tämän, lempeän-voimakkaan-tulisen habaneropestolla täytettyjen broilerinkoipien jälkeen se takuulla on vähemmän tylsää ja synkkää. Siitä pitää nimittäin habero huolen.

Habaneropesto-broileri

Reseptin perusteissa, kuten ohjeessakaan ei oikeastaan ole mitään ihmeellistä. Kyse on pestolla täytetyistä broilerinkoivista – pesto on perinteinen, lukuunottamatta haberoa joka pitää huolen ruoan tulisuudesta. Niin ja siitä, että pinjansimenet on korvattu cashew-pähkinöillä. Cashew-pähkinöiden käyttöön ei ole muuta syytä, kuin se että pinjansiemenet unohtuivat kauppaan.

Muistiaikana varoituksen sana, habarenochilin käsittelyn jälkeen sormien työntäminen silmiin (tai mihinkään muihinkaan herkkiin ruumiinosiin) aiheuttaa tuskallisen kokemuksen. Siitä syystä suosittelenkin käyttämään suojakäsineitä. Jos se ei syystä tai toisesta ole mahdollista, hiero habaneron käsittelyn jälkeen kätesi öljyllä, ja pese kätesi saippualla vasta sitten, mieluiten kuitenkin kahdesti.

Habaneropesto-broilerinkoipia

  • 3 maustamatonta broilerinkoipea
  • puntti basilikaa
  • 100g parmesaaniraastetta
  • 2 dl oliiviöljyä
  • n. 1 dl cashew-pähkinöitä
  • 1/2-1 habanerochili
  • 2 valkosipulinkynttä.

Laita ainekset broilerinkoipia lukuun ottamatta tehosekoittimeen. Jyrää kunnes pesto on kohtuullisen tasaista. Täytä broilerin nahan ja koiven välinen tila pestolla. Painele vielä nahan päältä jotta täyte asettuu tasaisesti. Kypsennä 175C/60 minuuttia.