Blogit

Halloumjuusto-tomaattisalaatti

29.4.2016 Teksti: Teijo Salonpää

Jos etsit vappupöytääsi hyvää ja ruokaisaa salaatti, tässä olisi sellainen. Paistettu halloumjuusto on kuin tehty aurinkokuivatun tomaatin, kapriksen ja basilikan kanssa salaattiin. Lisää makua juustoon tulee mikäli paistat sen tomaattien öljyssä, sekaan vielä ripaus valkosipulia ja mustapippuria…

Halloumjuusto-auronkokuivattutomaattisalaatti

…yllättävää kyllä, resepti toimii myös perinteisellä leipäjuustolla. Vaikka ajatus kuulostaakin omituiselta, soveltuu perinteinen Lapin leipäjuusto useissakin resepteissä Halloumin tilalle. Tällä tavoin valmistettuna kapris kannattaa kuitenkin jättää reseptistä pois.

Halloumjuusto-tomaattisalaatti

  • 250 g Halloumjuustoa
  • 1/2 tölkkiä aurinkokuivattua tomaattia
  • 3 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 2 tl kapriksia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1/3 punttia basilikaa.

Leikkaa juusto n. kahden sentin paksuisiksi siivuiksi. Kaada öljy pannulle, lisää siihen mustapippuri ja purista valkosipuli. Kuumenna öljy ja ruskista juusto molemmin puolin. Sekoita paistettu juusto salaatin, basilikan, kapriksen ja aurinkokuivattujen tomaattien kanssa sekaisin.