Blogit

Helpot cake popsit

12.4.2014 Teksti: Teijo Salonpää

Cake popsit – kotimaisesti vain kakkutikkarit – ovat jotain sellaista joita olen vannonut olevani tekemättä, tai ainakaan en uskonut niistä koskaan kirjoittavani. Miksikö? No kuvitelkaa nyt itse. Iso Suomalainen mies askartelee pingispallon kokoisten kakkumassasta muovailtujen pallojen kanssa, ja yrittää saada ne näyttämään mahdollisimman söötin näköisiltä…

Cake ppsot- kakkutikkarit

…sylttääkö ajatus? No niin se itsellänikin on tehnyt. Innoitus tähän kokeiluun tuli kuitenkin Jenni Häyrisen Katukeittiöstä – joka ohi mennen sanoen on muuten varsin mainio kirja. Olisin tietysti voinut seurata suoraan Jenninkin reseptiä, mutta ihan liian helppoahan hommasta olisi silloin tullut.

Jos totta kuitenkin puhutaan, olin yksinkertaisesti liian laiska leipoakseni kakkua tikkareita varten. Onneksi kaapista löytyi vajaa paketti savoiardikeksejä – hieman perinteistä oho-eiku-menetelmää, pari ärräpäätä ja resepti olikin jo julkaisukelpoinen. Samalla syntyi lisäksi kymmenkunta hauskan makuista kakkutikkaria.

Helpot cake popsit

  • 8 savoiardkeksiä
  • 100 g appelsiinituorejuustoa
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 1/2 dl siideriä

Kuumenna siideri ja kostuta sillä keksit. Anna keksien kostua muutama minuuttia, ja murenna sen jälkeen keksit. Lisää joukkoon sulatettu voi ja tuorejuusto. Sekoita massa tasaiseksi ja anna sen jähmettyä jääkaapissa parin tunnin ajan.

  • 200 g hyvää suklaata
  • 2 rkl voita
  • koristeeksi strösseliä, mantelirouhetta, pähkinöitä tms…mitä vain mieleen tulee
  • grillitikkuja puolitettuna.

Muovaile taikinasta aavistuksen kostein käsin hieman pingispalloa pienempiä palloja. Laita pallo puolitettuun grillitikkuun – sulata suklaa ja voi vesihauteessa pyöreäpohjaisessa kulhossa. Pyörittele kakkupallero kulhossa, yritä saada suklaa tarttumaan mahdollisimman tasaisesti. koristele tikkarit vapaavalintaisilla koristeilla.

Laita tikkarit pystyyn pieneen pastalävikköön tai muuhun vastaavaan, jossa voit nostaa ne jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.

Cake popsit soveltuvat tarjottavaksi melkein missä tahansa juhlissa. Varsin hyvin ne soveltuvat myös laiskaan lauantaipäivään hyvin kirjan kaveriksi…ainoa vaara on vain cake popsien loppuminen heti alkuunsa. Suosittelenkin vähintään tuplaaman oheisen reseptin.