Blogit 28.2.2017

Hitaasti kypsennetyt hunajajuurekset

Hunajajuurekset ovat talviruokien klassikko. Tai täsmällisemmin sanottuna talviruokien lisukeklassikko. Ruoka on kuin luotu melkeinpä mille tahansa liharuoalle lisukkeeksi, se toimii hyvin myös kalaruoan yhteydessä.

hitaasti kypsennetyt hunajajuurekset

Tekotapoja hunajajuureksille on monia. Nopeimmillaan ne valmistuvat 15 minuutissa, hitaimmillaan…no, itse kypsytin niitä kolme tuntia matalassa lämpötilassa. Jutun juoni ei ollut tarkoituksellinen ylipitkä kypsennysaika, vaan se, että sillä tavoin ruoka kypsyi ihan itsessään samaan aikaan kun itse olin lumikenkäilemässä. Tein lisukkeen muuten oluessa haudutetulle lammaspadalle, siihen palaan ehkä tulevaisuudessa.

Hitaasti kypsennetyt hunajajuurekset

  • 3 punajuurta
  • 2 palsternakkaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl silputtua timjamia
  • 1 tl kuivattua rosmariiniä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl vettä.

Kuori kaikki juurekset. Lohko juurekset hieman suupalaa suuremmiksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään kypsennysastiassa. Peitä kannella tai foliolla. Kypsennä uunissa 125C 2-3 tuntia…jos kypsennät pidempään, käytä hieman enemmän nestettä. Jos puolestaan haluat lyhentää kypsennysaikaa, käytä korkeampaa kypsennysaikaa, esim. 1h/175C.