Blogit 7.11.2017

Itse tehty kurpitsansiemenmysli

Kerran mysliä itse tehtyäsi ei paluuta kaupasta löytyviin enää ole. Hinnaltaan edullisempi, maultaan herkullisempi, sisällöltään monipuolisempi…voiko muita syitä enää olla? Niin ja valmistus ei kestä kuin puolisen tuntia…

itse tehty kurpitsansiemenmysli

© Teijo Salonpää

Parasta itse tehdyssä myslissä on tietysti se, ettei pakkauksen kuva koskaan valehtele. Tarkoitan sitä jonka jokainen mysiä kaupasta on takuulla kokenut- myslipaketin etumuksen kuva ei vastaa lainkaan sisältöä. Itse myslin tekemällä voitkin jokainen kerta tehdä myslistä juuri sellaista kuin haluat, pähkinöitä löytyy takuuvarmasti niin paljon kuin haluat ja sokerin määrän voit säätää vastaamaan omaa makuasi.

Itse tehty kurpitsansiemenmysli

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl rusinoita
  • 2 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl auringonkukansimeniä
  • 1/2 dl pellavansiemeniä
  • 1/2 kauraleseitä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 tl kanelia.

Sekoita kaikki ainekset rusinoita lukuunottamatta keskenään. Levitä seos leivinpaperille ja kypsennä uunissa keskitasolla 200C/30 min. Anna ainesten jäähtyä ja sekoita rusinat joukkoon.