Blogit 14.9.2017

Kala-bataattipata

Voit valmistaa tämän kala-bataattipadan melkeinpä mistä tahansa kalalajista. Itse olen kuitenkin yleensä käyttänyt pakastekalaa, seitiä tai turskaa. Syykin tähän on yksinkertainen, valmistan kyseistä ruokaa lähes aina keskellä arkea. Tämä ruoka onkin yksi oman arkeni ja ajankäyttöni pelastajista.

Kala-baattipata

© Teijo Salonpää

Jos haluat, voit tarjota kalapadan lisukkeena keitettyä riisiä tai vaikkapa perunamuusia. Sinänsä lisäke ei ole kuitenkaan välttämätön, pata on herkullista ilma sitäkin. Mikäli valmistat kalapadan arkiruoaksi ja haluat nopeuttaa ruoan valmistumista, kannattaa bataatti lisätä muiden ainesten joukkoon esikeitettynä.

Kala-bataattipata

  • 300 g turskaa tai seitiä
  • 3 dl kasvislientä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 keskikoinen bataatti
  • 1 sipuli
  • 2 varsisellerin vartta
  • 3 rkl silputtua persiljaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • tilkka öljyä.

Kuori ja lohko bataatti reilun kokoisiksi paloiksi. Keitä kuutoita 10 minuuttia vedessä. Kuori sipuli ja valkosipulin kynsi. Silppua molemmat hienoksi silpuksi. Siivuta sellerin varret. Ruskista sipulisilppu ja sellerisilppu tilkassa öljyä. Lisää sekaan suola, chilijauhe ja valkopippuri. Sekoita ja lisää tomaattimurska, soijakastike, kasvisliemi ja persilja. Anna ainesten kiehahtaa. Hauduta 15 minuuttia kannen alla. Lisää pataan kala ja kypsä bataatti. Jatka hauduttamista 10 kymmenisen minuutia. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.