Blogit

Kikherne-lammaspata

20.11.2017 Teksti: Teijo Salonpää

Tämä lampaanlihalla höystetty kikhernepata (vai kummin päin se olikaan) lämmittää kummasti pimeinä syys- ja talvi-iltoina. Ruoka ei myöskään vierasta tuhtia punaviiniä tai vahvaa portteria…

Kikherne-lammaspata

© Teijo Salonpää

Jos haluat, voit tarjota kikhernepadan ilman lisukettakin. Tällöin ruoan seurana kannattaa kuitenkin olla jotain kuohkeaa ja vaaleaa maalaisleipää. Mikäli aterialle osallistuu kuitenkin lapsia, tai muita jotka kaipaavat ruoalle pehmeyttä ja helppoa lisuketta, kannattaa lisukkeeksi varata vaikkapa riisiä tai keitettyjä perunoita.

Kikherne-lammaspata

  • 600 g lampaanpaistia
  • 350 g kikherneitä
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • n. 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 laakerinlehteä
  • tilkka öljyä
  • n. 3 dl vettä.

Puhdista liha mahdollisista kalvoista ja paloittele se hieman suupalaa suuremmiksi paloiksi. Huuhtele kikherneet. Silppua sipuli, valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Kuumenna öljy ja ruskista lihat kahdessa erässä. Lisää toisen erän lopussa silputtu sipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja valkosipuli. Lisää ensimmäisen erän lihat pannulle. Lisää lopuksi kikherneet, mausteet ja vesi- anna kiehahtaa. Nestettä tulisi olla niin että lihat tiiviiksi painettuna juuri ja juuri peittyvät nesteeseen. Hauduta kannen alla 60-90 minuuttia eli kunnes liha on täysin mureaa.