Blogit 29.3.2017

Kikhernedippi

Kikhernedippi on melkein kuin hummus. Paino sanalla ”melkein”. Siinä ei ole käytetty lainkaan tahinea, mutta muita mausteita on käytetty sitäkin enemmän.

kikhernedippi

Kikhernedippi soveltuu dippaamisen lisäksi hyvin leivänpäälle, salaattiin tai kermalla jatkettuna vaikkapa pastakastikkeeksi. Yksi omista käyttökohteistani on kikhernedipin lisääminen raejuuston, toinen lisäkeriisin maustaminen tällä, kolmas puolestaan karjalanpiirakan päällystäminen….

Kikhernedippi

  • 1 tlk kikherneitä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä (voit korvata myös seesamiöljyllä jolloin dippiin tulee täysin erilainen maku)
  • 1 tl mustapippuria rouheena
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 2 rkl tuoretta korianteria
  • chiliä oman maun mukaan.

Aja kaikki ainekset sauvasekoittimella soseeksi. Lisää hieman vettä jos haluat dipistä löysempää.