Blogit 26.2.2017

Kukkakaali-linssicurry

Erilaiset curryt ovat oman arkeni pelastajia. Ne ovat nopeita tehdä ja eri reseptejä voi varioida lähes loputtomiin käsillä olevien  raaka-aineita vastaavaksi. Ikävä kyllä en useinkaan tule kirjoittaneeksi reseptejä ylös, jokainen tekemäni curry on ainutlaatuinen sisältäen mitä kulloin sattuu kaapissa olemaan.

kukkakaali-linssicurry

Tällä kertaa currystani tuli täysin vegaani, ilman että se ruoanlaiton alussa oli edes tarkoitus. Kukkakaali ja linssit muodotivat kuitenkin jo itsessään niin herkullisen kokonaisuuden, ettei alunperin suunniteltua broileria tarvinnut siihen lisatä.

Voit käyttää valmistuksessa tölkki- tai itse keitettyjä linssejä.

Kukkakaali-linssicurry

  • 1 kukkakaali
  • 2 dl kypsiä vihreitä linssejä
  • 1 dl tuoretta korianteria silputtuna
  • 1 sipuli
  • 2-3 sentin pätkä tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 rkl korianterin siemeniä
  • 1/2 rkl sarviapilan siemeniä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 kurkumaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl vettä.
  • tilkka öljyä.

Paloittele kukkakaali kukintojen mukaisesti. Kuori ja raasta inkivääri. Silppua tuore sipuli, korianteri ja valkosipuli. Murskaa korianterin siementen rakenne morttelissa. Kuumenna öljy wokkipannussa. Lisää sipulisilppu, korianterin ja sarviapilan siemenet, juustokumina ja kurkuma. Anna sipulin pehmetä ja lisää sitten kukkaakaali ja valksipuli. Kääntele kukkakaalia muutaman minuutin ajan. Lisää suola ja vesi. Hauduta kannen alla 15 minuuttia. Lisää lopuksi kypsät linssit ja anna niiden kuumentua. Ennen tarjoilua ripottele silputtu korianteri curryn päälle.

Voit tarjota curryn riisin tai naan-leivän kanssa.