Blogit 31.7.2017

Marinoidut voipavut

Voipavut ovat maultaan pehmeän kermaisia isokokoisia papuja. Itse käytän yleensä niitä salaatissa proteiinin lähteenä. Ne soveltuvat käytettäväksi hyvin myös risotoissa ja pastoissa.

marinoidut voipavut

Koska pavut itsessään ovat midon makuisia, on marinointi helppo ja vaivaton keino lisämaun saamiseksi. Esimerkiksi salaatissa käytettynä marinoidut pavut antavat makua ja ruokamaisuutta. Jos marinoituja papuja uhkaa jäädä yli, voit myös soseuttaa ne käytettäväksi leivän päällä.

Marinoidut voipavut

Voit käyttää papuina joko tölkki- tai itsekeitettyjä. Jos keität pavut itse, on niitä järkevä keittää kerralla suurempi määrä ja pakastaa ylijääneet pavut kerta-annoksina.

Voipapujen keittäminen

  • 400 g kuivattuja voipapuja

Laita pavut isoon kulhoon tai kattilaan (4-5 litraa). Kaada päälle kylmää vettä niin että kattilaan/kulhoon jää n.50% tyhjää tilaa. Ota pinnalle kellumaan jäävät pois. Liota papuja yön yli. Huuhtele pavut huolellisesti. Keitä papuja 45-60 minuuttia suolattomassa vedessä. Keittoaika riippuu kuun asennosta, papujen korjuun ajankohdasta, ilmankosteudesta ja jostain muusta tunnistamattomasta ilmiöstä.

Papujen marinointi

  • 3 dl kypsiä voipapuja ( tai 1 tlk)
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1/2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1/2 rkl nestesavua
  • 1/2 rkl savupaprikaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1/2 tl suolaa.

Sekoita kaikki ainekset. Anna maustua vähintään kaksi tuntia jääkaapissa.