Blogit 17.10.2017

Meksikolainen papu-maissi-riisi

Yhdessä astiassa valmistettava meksikolainen papu-riisi-maissi on sarjaa helppoja ja hieman normista poikkeavia arkiruokia. Se on  herkkua pelkkänä pataruokana, mutta sopii hyvin tacojen tai tortillojen täytteeksi.

meksikolainen pau-riisi-maissi

© Teijo Salonpää

Papuina tähän pataan voit käyttää oikeastaan mitä tahansa esikypsennettyjä papuja. Autenttisimman lopputuloksen saat käyttämällä musta- tai pintopapuja. Jälkimmäinen on niistä ehdoton oma suosikkini vahvan ”meksikolaisen” arominsa ansiosta. Tällä kertaa käytin ruokaan kuitenkin voipapuja. Makunsa puolesta ne eroavat täysin mainitsemistani pintoista, ja samalla muuttavat ruoan oikeastaan hieman erilaiseksi. Ruoasta tuleekin kermaisen pehmeä voipapujen ansiosta.

Meksikolainen papu-maissi-riisi

  • 1 tlk (400g) voipapuja
  • 200 g pakastemaissia
  • 2 dl vettä
  • 1 dl riisiä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 sipuli silputtuna
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl savupaprikaa
  • 1/2 nestesavua
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl chilujauhetta’
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 chipotle murskattuna (jos satut löytämään, ei pakollinen).

Kuumenna öljy padassa. Lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota hetki, mutta varo polttamasta valkosipulia. Lisää pavut ja riisi. Sekoita ja lisää mausteet. Lisää tomaattimurska, vesi ja nestesavu. Hauduta kannen alla kunnes riisi on lähes kypsää, lisää tarvittaessa vettä. Lisää ja sekoita lopuksi pakastemaissi ja sen lämmetä.

Voit tarjota riisi-maissi-papupadan selaisenaan tai käyttää sitä tacojen tai tortillojen täytteeksi. Pata on hyvää myös siten, että päällystät vaalean maalaisleivän tällä papu-maissi-riisillä, lisäät juustoraastetta ja gratinoit lopuksi uunissa.