Blogit 7.3.2017

Ohrahelmiä, mangoa ja porkkanaa

Otsikon mukaiset raaka-aineet samalla lautasella kuulostavat enemmän kuin oudolta, siis mangoa ja ohraa samalla lautasella. Uskokaa pois, kyse on lisukkeesta joka takuulla toimii. Myönnän sen olevan hieman rajoja rikkovaa, mutta tuloksena on raikas ja oikeastaan kesäinen ruokalaji joka toimii loistavasti rasvaisen kalan kanssa.

ohrahelmiä, mangoa ja porkkanaa

Mangona voit käyttää tuoretta syöntikypsää mangoa, hätätapauksessa kuitenkin myös soseutettu mango ajaa asiansa makunsa puolesta.

Ohrahelmiä, mangoa ja porkkanaa

  • 2 dl ohrahelmiä

Keitä ohrahelmet pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi.

  • 1 iso porkkana
  • 1/2 mango
  • 1/2 sipuli
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • tilkka öljyä.

Kuori ja kuutioi porkkana. Kuori mango ja sipuli, silppua molemmat hienoksi. Kuullota sipulia ja porkkanaa kunnes porkkana alkaa pehmenemään. Lisää mango, vesi , chilikastike, suola ja pippuri. Hauduta kunnes porkkana on lähes kypsää (porkkanaan saa jäädä purutuntumaa).  Lisää lopuksi kypsät ohrahelmet. Sekoita ja tarjoa välittömästi.