Blogit

Olutpeppukana

30.10.2015 Teksti: Teijo Salonpää

Legendaarinen olutpeppukana ei esittelyjä kaipaa. Yksi ruoista joka ei oikeastaan voi edes epäonnistua, samalla se on omalla brutaalilla tavallaan näyttävä, rennon illallisen keskipiste.

Jos unohdetaan se miltä ruoka näyttää (eli se oluttölkin päälle istutettu broileri), on ruoan salaisuus broilerin kypsentämisessä yhtä aikaa kahdella eri tavalla. Tölkissä oleva olut höyrystyy uunissa ja mehevöittää lihan sisältäpäin, samallla se myös maustaa lihan herkulliseksi. Lisäksi broilerin nahka luonnnollisesti rapeutuu, ja siinä oleva rasva huolehtii omalta osaltaan lihan mehukkuudesta.

Ruoan voi tehdä yhtä hvyin myös siiderillä tai kokiksella. Kummatkin nesteistä toimivat oikein hyvin ja antavat oman säväyksensä lihan makuun. 

Jos haluat jokaisen tipan aromeista talteen, kannattaa uuniin yhtä aikaa laittaa myös juureksi tai perunaa. Broilerista valuva neste kypsentää samalla maukkaaksi ja helpoksi lisäkkeeksi.

Olutpeppukana

  • 1 broileri
  • 1 tolkki olutta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pippuria
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • kuivattuja tai tuoretta basilikaa.

Aloita ruoan valmistus juomalla puolet oluesta. Hiero suola ja pippuri broilerin nahkaan. Suurenna olutölkin suuakkoa hieman saksien avulla. Sekoita yrtit ja paprikajauhe olueen.

Istuta broileri tölkin päälle. Laita viritelma pystyssä uunivuokaan alatasolle- se estää mahdollisen katastrofin mikäli broileri-tölkki-viritelmä kaatuu. Kypsennä 175C/60 minuuttia. Anna broilerin hieman jäähtyä ennen kuin otat tölkin pois…ja muista varoa kuumaa alumiinitölkkiä.