Blogit

Paahdettu bataatti

1.7.2016 Teksti: Teijo Salonpää

En ole varmastikaan ainoa henkilö tällä hetkellä jolla onä huolena ja murheena sama asia. Siis mikä olisi hyvä lisuke grilliruoalle? Paahdettu bataatti on varmastikin vaihtoehto parhaimmasta päästä. Kypsennyksen voi hoitaa helposti uunissa tai grillissä – myös maustamisen jokainen voi säätää oman makunsa mukaisesti.

Paahdettu bataatti

Omat bataattini tein seesamiöljyyn ja korianterin makuihin tukeutuen. Voit kuitenkin korvata seesamiöljyn oliiviöljyllä ja korianterin basilikalla, tulos on takuulla toimiva – mikään ei estä myöskään lisäämästä valkosipulia tai chiliä. Jos haluat annoksesta ruokaisemman- tai jos tarjoat bataatit esimerkiksi lounaana, voit lisätä sekaan myös pekonia tai kinkkua.

Paahdettu bataatti

Mikäli tarjoat bataatin lisukkeena, on puolikas sopiva annos yhdelle henkilölle. Bataatin ollessa itsenäinen pääruoka, kannattaa jokaiselle syöjälle varata kaksi puolikasta bataattia.

  • 2 bataattia
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1/2 limen mehu puristettuna
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria karkeana rouheena
  • kourallinen tuoretta korianteria.

Halkaise bataatit pituussuunnassa kahtia. Pistele niihin haarukalla reikiä ja sivele pintaan seesamiöljy ja lisää suola sekä pippuri. Paahda uunissa 200 asteessa n. 45 minuuttia (kypsennysaikaan vaikuttaa bataatin koko). Kun bataatti on täysin kypsä, irroita hienonna jokaisen sisus lusikalla reunoja pitkin ja riko rakenne esim. haarukalla. Lisää limen mehu ja silputtu korianteri ja sekoita se hienonnettuun bataatin sisukseen…lisää tässä vaiheessa myös muut mahdolliset täytteet. Laita bataatit takaisin uuniin ja paahda pintaa n. 2-3 minuuttia grillivastuksen alla niin, että pinta saa aavistuksen väriä.