Blogit

Paahdetut sitruunamuikut ja appelsiinivinegrette

11.12.2017 Teksti: Teijo Salonpää

Ollakseen täydellistä, ruoan ei aina tarvitse olla monimutkaista valmistaa. Tästä hyvä esimerkki on paahdetut sitruunamuikut. Ruoan valmistus kestää kaikkinensa vain 20 minuuttia.

paahdetut sitruunamuikut

© Teijo Salonpää

Jos haluat helpottaa elämääsi entisestään, voit kypsentää samalla kertaa uunissa myös muikkujen lisukkeen. Esimerkiksi paahdettu ruusukaali valmistuu kätevästi yhtä aikaa ja vieläpä samalla pellillä. Ruoan kostukkeena oleva appelsiinivinegrette tuo ruoalle raikkautta ja lievää kirpeyttä. Jos kuitenkin haluat annokselle enemmän, no- rasvaisuutta voit korvata vinegreten vaikkapa jollain majoneesikastikkeella.

Paahdetut sitruunamuikut ja appelsiinivinegrette

Aloita ruoan valmistus laittamalla uuni kuumenemaan niin kuumaksi kuin mahdollista.

Paahdetut muikut

  • 300 g pieniä muikkuja
  • 2 rkl rkl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan puristettu mehu
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria.

Sekoita kaikki ainekset. Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin saat ja paahda muikkuja grillivastuksen alla 5-10 minuuttia, eli kunnes muikut rapeutuvat. Kalojen väriä kannattaa tarkkailla koska kypsennysaika on uunikohtainen.

Appelsiinivinegrette

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl sokeria
  • ripaus mustapippuria.

Sekoita kaikki ainekset. Tarjoa viilennettynä.