Blogit

Paahtaja: Perunapannu

10.6.2012 Teksti: Teijo Salonpää

Vaihtelun vuoksi yksinkertaista, helppoa ja nopeaa ruokaa. Kaiken lisäksi vieläpä pelkkää lisuketta…miksikö? Lisuke tuli savustetulle lohelle- en viitsi kirjoittaa taas reseptiä jossa savustan jotain. Kirjoitan sitten jutun siitä mitä tein sen jonkin savustetun lisäksi.

 
 

Kaikki jotka ovat syöneet vetelää-, raakaa ja mautonta kinkkukiusausta- tietävät mistä sovellettujen perunaruokien maine tulee…huonoista raaka-aineista, taitamattomasta käsittelystä- ja siitä, että peruna pidetään yleisyytensä vuoksi helppona valmistaa. Peruna on helppo valmistaa, se on totta. Yhtä helppoa on kuitenkin myös epäonnistua, tai tehdä perunaruokaa joka ei maistu oikein miltään. Perunakin voi maistua joltain, pientä houkuttelua, parin minuutin ylimääräinen vaivannäkö, yksi valmistusvaihe lisää ja se on siinä.Kuten jo alussa mainitsinkin, perunapannu toimi lisukkeena savustetulle kalalle. Yhtä hyvin se myös käy melkein mille tahansa makkara-, kala- tai liharuoalle…perunasta kun on moneksi.

Perunapannu

  • 4 isoa perunaa
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 keltasipuli sliputtuna
  • 3 kevätsipulin varret paloiteltuna
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • reilu ripaus suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1,5 dl vettä

Laita uuni lämpenemään 225C. Jos perunat ovat jo nähneet parhaat päivänsä, ne kannattaa kuoria. Muussa tapauksessa, tai kuorimisen jälkeen, viipaloi perunat n. 3mm paksuisiksi siivuiksi. Kuumenna uuninkestävä paistinpannu. Lisää oliiviöljy ja ruskista perunan siivut välillä käännellen. Lisää ruskistamisen puolessa välissä sipuli. Ei haittaa vaikka perunat eivät ruskistuisi tasaiseksi. Kun suurin osa perunoista on ruskistunut jostain kohtaa, lisää loput ainekset (paitsi vesi). Sekoita ja lisää vesikin. Laita pannu uuniin ja anna perunoiden kypsyä 15-20 minuuttia. Tarkkaile etteivät perunat pääse palamaan liikaa…muutaman perunan kärjen kärähtäminen on kuitenkin vain pikantti lisä.

Kommentit (2)

Oikeastaan ei. Pikemminkin valkosipuliperunat jotka ovat hieman kuivemmat…eivät ne kuitenkaan tuossa ajassa ehdi uunissa vielä kuivua kokonaan.

Perunat ovat pannussa kuitenkin osaksi kerroksittain…ja päällimmäiset suojaavat alempia kuivumiselta.

Eli tämä on eräänlainen sivistynyt sipsi? 🙂
Vaikuttaa perunaruoalta joka kuivahtaa erittäin helposti. Onko noin?

Oikeastaan ei. Pikemminkin valkosipuliperunat jotka ovat hieman kuivemmat…eivät ne kuitenkaan tuossa ajassa ehdi uunissa vielä kuivua kokonaan.

Perunat ovat pannussa kuitenkin osaksi kerroksittain…ja päällimmäiset suojaavat alempia kuivumiselta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *