Blogit 2.9.2015

Appelsiini-kookoslohi

Syksy ja arki, arki ja syksy. Eli se aika vuodesta kun kesä on takana ja ihana arki edessä. Kuuletteko äänessäni sarkasmia? Sitä se ei ole- pelkästään tyytyväistä kehräystä pimeyden, villasukkien ja uuniruokien paluusta.

Appelsiinillä ja kookoksella höystetty uunilohi on helppojen uuniruokien parhaimmistoa. Helppo, nopea ja maukas. Suurin haaste ohjeessa onkin löytää kaupasta tuoretta korianteria- jostain syystä kun itseäni vaivaa korianterikirous…useammalla kuin kahdella kertaa se on omassa kaupassani ollut loppu.

Appelsiini-kookoslohi

  • 600-800 g ruodottomaksi fileroitua lohta
  • 1 appelsiini kuorittuna ja siivuiksi leikattuna
  • 1-2 dl tuoretta korinateria
  • 2 dl tuoretta basilikaa
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 3 valkosipulin kynttä silppuna
  • 1 tl mustapipuria rouheena
  • 1 tl suolaa.

Laita fileroitu lohi uunivuokaan leivinpaperin päälle. Levitä lohen päälle valkosipuli, yrtit, suola ja pippuri. Levitä näiden päälle appelsiinin siivut ja kaada lopuksi appelsiinien päälle kookosmaito. Kypsennä 200C/45 minuuttia. Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kanssa.