Blogit

Basilika-avocadodippi

14.7.2015 Teksti: Teijo Salonpää

Basilika-avocadodippi on herkullinen kastike joka toimii hyvin grilliruokien, etenkin kanan- ja kalan kanssa. Voit käyttää sitä myös leivän päällä, tai vaikka maissi- tai ruislastujen dippinä.

Kastiketta voisi melkein kutsua jopa guacamoleksi- sitä se ei kuitenkaan ole. Guacamoleen kun ei käytetä basilikaa tai purjoa, puhumattakaan riisiviinietikasta. Kastike soveltuu kuitenkin käytettäväksi guacamolen tapaan…chilin pois jättämällä, on se mainio höyste jopa uusille perunoille.

Basilika-avocadodippi

  • 3 kypsää avocadoa
  • 2 rkl riisi- tai valkoviinietikkaa
  • 5 rkl ranskankermaa
  • 1 dl silputtua purjon vihreää vartta (tai kesäsipulin varsia)
  • (1 kaupan punainen chili)
  • 1/2 tl suolaa.

Soseuta avocadon hedelmäliha haarukalla- lisää välittömästi riisiviinietikka (muutoin avocado tummuu). Silppua purjo ja halutessasi chili. Sekoita kaikki ainekset ja anna kastikkeen maustua puolisen tuntia jääkaapissa.

Kommentit (2)

No hups. Tätä se loma teettää. Ohjeesta tosiaankin puuttuu 1/3 ruukullinen basilikaa.

Hauska ja varmaan hyvä ohje, mutta en löytänyt siitä nimessä mainittua ainesosaa oli basilikaa. Olisiko nimi tai ohje vaihtunut?

Ja reilummin chiliä peliin, mieluummin itse kasvatettua.

No hups. Tätä se loma teettää. Ohjeesta tosiaankin puuttuu 1/3 ruukullinen basilikaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *