Blogit 6.11.2015

Chilistetty uunisiika

Sopiiko chili muka perinteisen uunissa kypsennetyn siian mausteeksi? No miksi ei sopisi…siika on yksi vaalealihainen kala muiden joukossa, chili kuten valkosipulikin, ovat enemmän kuin hyviä maustajia kaikelle täläaiselle.

Siikaa chilistettäessä on kuitenkin tärkeää muistaa oma toleranssi – paljonko chiliä on paljon omalle maulle. Marketeissa tuoreena myytävien chilien voimakkuudessa kun on suuria eroa, jopa saman lajikkeen ja jopa samassa pakkauksessa olevien chilien kesken. Chilejä kannattaakin maistaa ennen lopullisen annostuksen päättämistä.

Toisin kuin yllä olevasta kuvasta voisi päätellä, ei tämän kertainen siika ole mitään äärettömän tulista. Kaupasta ostamani chilit sattuivat olevaan erittäin mietoja, ja olinkin niiden annostelussa kohtuullisen huoleton.

Chilistetty uunisiika

  • 2 ruodottamaksi fileroitua siikafilettä
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 dl silputtua basilikaa
  • tuoretta chiliä oman maun mukaan
  • 1/2 tl mustapippuria
  • ripaus suolaa.

Aseta toinen fileistä nahkapuoli alaspäin folion päälle. Levitä valkosipuli, basilika, chili, pippurirouhe ja suola tasaisesti sen päälle. Aseta toinen toinen file mausteiden päälle nahkapuoli ylöspäin. Kääri tiukasti folioon. Kypsennä 200C/20 min. Tarjoa esim. jasmineriisin kanssa.