Blogit

Cokis (peppu) kana

19.5.2013 Teksti: Teijo Salonpää

Kaikki tietävät Beer butt chickenin, legendaarisen broilerireseptin jossa broileri kypsennetään oluttölkin päällä. Unohtakaa kuitenkin se, coke butt chicken on periaatteeltan tismalleen sama mutta maultaan voimakkaampi ja mehevämpi.

Broilerin voi tällä metodilla kypsentää joko uunissa, tai sitten tarpeeksi isossa grillissä epäsuoralla lämmöllä. Maustettu cokis mehevöittää lihan sisältä antaa makuun mukavan bbq-kastikemaisen säväyksen. Muita makuja brousku saa limestä, korianterista ja chilistä…herkullista, omassa keittiössäni jopa harvinaisen helppoa.

Cokis (peppu) kana

  • 1 iso broileri
  • 1 tölkki kolajuomaa
  • 1 limen puristettu mehu
  • 1/3 punttia korianteria hienona silppuna
  • 1 punainen voimakas chili pieneksi silputtuna
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl mustapippuria
  • suolaa.

Rubi

Sekoita 1 tl suola, korianteri- ja chilisilppu, 1 puristettu valkosipulin kynsi sekä 1/2 limen puristettuun mehuun. Hiero rubi broilerin nahkan alle.

Colan maustaminen

Aukaise/ suurenna colatölkkiä päältä. Purista sekaan 1/2 limen mehu, ripaus suolaa ja mustapippuria.

Kypsennys

Istuta broileri tukevasti tölkin päälle. Laita viritelmä uuninkestävään astiaan- ja kypsennä 175C/75min.

Vinkki: Maustamiseen käytetystä nesteestä saa kokoon keittämällä loistavan bbq-kastikkeen.