Paahtaja

Ginigraavattua siikaa

22.12.2017 Teksti: Teijo Salonpää

Graavattu kala taitaa olla yksinkertaisimpia ja helpoimpia joulupöydän herkkuja. Perinteisimpiä graavikaloja lienee lohi, kirjolohi ja siika. Näistä jälkimmäisin on oma ehdoton suosikkini. Graavisiikaan saa herkullista katajaista makua käyttämällä giniä…

ginigraavattua siikaa

…alkoholin käyttö kalan graavauksessa on muutenkin helppo ja toimiva idea graavikalan maustamiseen. Esimerkiksi savuiset viskit toimivat enemmän kuin hyvin lohen kanssa. Giniä käytettäessä kalaan tulee sitten katajainen maku- maun voimakkuus riippuu graavauksen ajasta.

Jos omistat vakumointikoneen, voit helposti lisätä katajanmakua yksinkertaisesti vakumoimalla graavattavan kalan. Gini imeytyy tällöin voimakkaammin ja syvemmälle kalaan.

Ginigraavattua siikaa

  • 2 nahallista siikafilettä
  • karkeaa merisuolaa
  • giniä 1 tl/200g kalaa
  • tuoretta tilliä.

Sivele gini kalan pintaan. Levitä päälle merisuolaa ja tilliä. Asettele siikafileet lihapuoli toisiaan vasten, eli nosta toinen fileistä toisen päälle. Laita fileet pakastuspussiin ja anna graavatua yön yli.

Painele fileet kuiviksi talouspaperilla.Leikkaa fileistä ohuita siivuja terävällä filerointiveitsellä.