Blogit 26.6.2014

Grillattua siikaa ja kurpitsansiemenvinegretteä

Siika ei vähärasvaisuutensa puolesta tule ensimmäisenä mieleen mahdollista grillausta ajatellessa. Rasvan puutetta ei kuitenkaan kannata pitää esteenä, huolellisuus valmistettaessa – ja yksi pieni knobiksi laskettava temppu, ja siika pysyy mehevänä kuumassakin grillissä.

Siian kostuttajaksi soveltuu mainiosti kurpitsan siemenistä ja yrteistä valmistettu vinegratte. Voit valmistaa sen etukäteen vaikka päivää aiemmin, maku paranee sen maustuessa jääkaapissa.

Grillattua siikaa ja kurpitsansiemenvinegretteä

Kurpitsansiemenvinegrette

  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl vastapuristettua appelsiinin mehua
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1/2 dl lehtipersiljaa silppuna
  • 1/2 tl ruokosokeria
  • 1/2 tl suolaa.

Laita kurpitsansiemenet kuivalle pannulle ja peitä kannella. Paahda kurpitsansiemeniä varovasti kunnes ensimmäiset niistä poksahtavat auki. Siirrä siemenet kasariin ja kaada sekaan oliiviöljy ja silputtu persilja. Hauduta öljyä n. tunnin verran miedolla lämmöllä. Jäähdytä öljy ja lisää sekaan loput ainekset. Voit tehdä vinegreten valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Grillattu siika

  • fileroitua siikaa
  • ohueksi siivutettua sitruunaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • kestävää alumiinifoliota.

Voitele siikafileet molemmin puolin oliiviöjyllä ja rouhi lihapuolelle suolaa ja pippuria. Anna maustua puolisen tuntia jääkaapissa. Valmistele grilli valmiiksi. Ota myös sitruunasiivut ja alumiinifolio käden ulottuville. Laita fileet grilliin voidellulle ritilälle, peitä niiden pääly puoli sitruunasiivuilla ja laita niiden päälle välittömästi pala foliota. Grillaa nahkapuoli nopeasti rapeaksi, ja nosta fileet pois grillistä. Anna niiden vetäytyä ja kypsyä loppuun 2-3 minuuttia folioon käärittynä.

Grillatun siian ja kurpitsansiemenvinegreten kanssa sopii lisukkeeksi hyvin esimerkiksi selleripyree.