Reseptit

Grillatut silakat

Grillatut silakat ovat näpsäkkää näppiruokaa! Lisänä tarjotaan mausteöljyä ja hyvää leipää.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g tuoreita silakoita
  • merisuolaa
  • öljyä

Lisäksi:

  • oliiviöljyä
  • viipaloituja valkosipulin kynsiä
  • limetti- tai sitruunaviipaleita
  • tilli- ja persiljasilppua

Valmistusohje

 

1. Perkaa, huuhdo ja kuivaa silakat. Ripottele kaloille vähän suolaa ja anna maustua kylmässä.

2. Sipaise silakoiden pintaan öljyä ja grillaa kohtalaisella lämmöllä molemmin puolin.

3. Tee silakoiden seuraksi dippiöljy. Silppua yrtit ja valkosipulinkynnet öljyyn, lisää viipaloitua limettiä tai sitruunaa. Mausta öljy kevyesti sormisuolalla. Anna öljyn maustua muutamia tunteja.

X