Grillatut silakat
Grillatut silakat ovat näpsäkkää näppiruokaa! Lisänä tarjotaan mausteöljyä ja hyvää leipää.
Ainekset
- 500 g tuoreita silakoita
- merisuolaa
- öljyä
Lisäksi:
- oliiviöljyä
- viipaloituja valkosipulin kynsiä
- limetti- tai sitruunaviipaleita
- tilli- ja persiljasilppua
Valmistusohje
1. Perkaa, huuhdo ja kuivaa silakat. Ripottele kaloille vähän suolaa ja anna maustua kylmässä.
2. Sipaise silakoiden pintaan öljyä ja grillaa kohtalaisella lämmöllä molemmin puolin.
3. Tee silakoiden seuraksi dippiöljy. Silppua yrtit ja valkosipulinkynnet öljyyn, lisää viipaloitua limettiä tai sitruunaa. Mausta öljy kevyesti sormisuolalla. Anna öljyn maustua muutamia tunteja.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous