Grillikylki
Mehukas grillikylki on rentojen pihajuhlien kruunu. Grillikylki kypsennetään keittämällä sipulien ja porkkanoiden kanssa ja viimeistellään grillaamalla. Makua grillikylkeen tuo paitsi keittoliemi myös soijakastike, ketsuppi, sinappi ja yrtit.
Ainekset
- 1-1/2 kg grillikylkeä
keitinliemi:
- 2 l vettä
- 1 rkl mineraalisuolaa
- 5 maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 kuorittu ja paloiteltu sipuli
- 1 kuorittu ja paloiteltu porkkana
voitelukastike:
- 1/2 dl öljyä
- 1/2 dl soijakastiketta
- 1/2 dl ketsuppia
- 1/2 dl sinappia
- 1 rkl kuivattuja yrttejä
Valmistusohje
Valmista grillikylki näin:
Paloittele kylki niin, että palat mahtuvat kattilaan. Kuumenna kaikki liemen aineet kiehuviksi ja lisää kylkipalat kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 1–1 1/2 tuntia, kunnes liha on pehmeää. Anna jäähtyä liemessä. Nosta kylkipalat reikäkauhalla kattilasta pois.
Sekoita keskenään kaikki voitelukastikkeen aineet. Voitele kylkipalat kastikkeella ja grillaa niitä molemmilta puolilta muutama minuutti, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja tulikuumia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous