Reseptit

Grillikylki

Mehukas grillikylki on rentojen pihajuhlien kruunu.  Grillikylki kypsennetään keittämällä sipulien ja porkkanoiden kanssa ja viimeistellään grillaamalla. Makua grillikylkeen tuo paitsi keittoliemi myös soijakastike, ketsuppi, sinappi ja yrtit.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1-1/2 kg grillikylkeä

keitinliemi:

  • 2 l vettä
  • 1 rkl mineraalisuolaa
  • 5 maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 kuorittu ja paloiteltu sipuli
  • 1 kuorittu ja paloiteltu porkkana

voitelukastike:

  • 1/2 dl öljyä
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1/2 dl ketsuppia
  • 1/2 dl sinappia
  • 1 rkl kuivattuja yrttejä

Valmistusohje

 

Valmista grillikylki näin:

Paloittele kylki niin, että palat mahtuvat kattilaan. Kuumenna kaikki liemen aineet kiehuviksi ja lisää kylkipalat kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 1–1 1/2 tuntia, kunnes liha on pehmeää. Anna jäähtyä liemessä. Nosta kylkipalat reikäkauhalla kattilasta pois.

Sekoita keskenään kaikki voitelukastikkeen aineet. Voitele kylkipalat kastikkeella ja grillaa niitä molemmilta puolilta muutama minuutti, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja tulikuumia.

X