Paahtaja 16.7.2017

Grillitomaattisalaatti ja paistettua vuohenjuustoa

Itselläni kesä on ruoanlaiton suhteen omituista aikaa. Verrattuna talveen, ovat valmistamani ruoat huomattavasti yksinkertaisempia ja usein myös kevyempiä. Joskus lomalla ollessani huomaan koko päivän syömisten koostuneen ainoastaan salaatista ja hedelmistä, mikä toisaalta ei ole yhtään huono asia.

Grillitomaattisalaatti-ja-paistettua-vuohenjuustoa

Tämä vuohenjuustosalaatti ei ole kuitenkaan sieltä keveimmästä päästä. Tai no, jos vuohenjuuston rasvaisuutta ei lasketa, ei salaatti sanottavammin poikkea muista vastaavista. Lisämakua salaattiin tuo vielä uunissa grillatut tomaatit. Tomaatit voi tietysti kypsentää myös ulkona grillissä jos siihen on mahdollisuus.

Vuohenjuuston paistamista pidetään jostain syystä haastavana toteuttaa. Sitä se ei kuitenkaan ole, ainakaan jos huolehdit siitä, että paistinpannu (mielellään valurautainen) on tarpeeksi kuuma ja paistettava vuohenjuusto puolestaan tarpeeksi kylmä. Näillä edeletyksillä paistettu vuohenjuusto onnistuu takuuvarmasti.

Grillitomaattisalaatti ja paistettua vuohenjuustoa

Aloita salaatin valmistus salaattipohjasta.

Salaattipohja

  • 200 g rucolaa
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1 dl silputtua lehtipersiljaa.

Siivuta punasipuli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Sekoita keskenään oliiviöljy, punaviinietikka ja hunaja. Sekoita punasipuli, rucola ja persilja. Kaada mausteliemi päälle ja sekoita.

Grillatut tomaatit

  • 10-15 pientä terttutomaatia (tai vastaavia pienehköjä tomaatteja)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua rosmariiniä
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • (1 rkl parmesaania).

Halkaise tomaatit pituussuunnassa kahtia. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita tomaatit univuokaan leikattupuoli ylöspäin. Voit ripotella päälle myös hieman parmesaania. Paahda grillivastuksen alla 5 minuuttia.

Paistettu vuohenjuusto

  • 200 g vuohenjuustoa
  • nokare voita.

Leikkaa vuohenjuusto n. 2-3 senttiä paksuiksi siivuiksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi (pidä vuohenjuusto jääkaapissa paistamiseen asti). Lisää voi kuumalle paistinpannulle, kun voi kuohahtaa, lisää vuohenjuusto ja ruskista se nopeasti molemmilta puolilta.