Paahtaja 10.11.2017

Halloumi-munakoisopasta

Halloumi-munakoisopasta on herkullinen, lievästi cross kitchen henkinen ruoka Välimeren suunnalta. Raaka-aineet ovat kuitenkin yksinkertaiset, ja löytynevätkin jokaisesta hieman suuremmasta kaupasta.

halloumi-munakoisopasta

© Teijo Salonpää

Halloumi on herkku jota voisin syödä itse vaikka vuoren jokaisena päivänä. Pidän sen happamasta ja suolaisesta mausta- sekä tottakai myös siitä, että sen kuumuudenkesto mahdollistaa, tai paremminkin vaatii sen kypsentämisttä grillaamalla tai paistamalla. Käytänkin halloumia lihan asemasta mm. hampurilaisisssa, erilaisissa wrapeissa ja tietysti salaateissa.

Halloumi-munakoisopasta

  • 200 g halloumia
  • 2 rkl oliiviöljyä.

Leikkaa halloumi siivuiksi. Sivele sen pintaan oliiviöljyä. Grillaa halloumia uunissa grillivastuksen alla muuta minuutti, eli kunnes sen pinta on ruskistunut.

  • 1 munakoiso
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili (vahvuuden voit valita itse)
  • 2 dl vettä
  • 1/2 punttia tuoretta oreganoa
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka öliiviöljyä.

Poista munakoisosta sen kanta. Kuori puolet kuoresta pois perunankuorimaveitsellä. Silppua munakoiso, sipuli, valkosipuli ja chili. Kuullota munakoisoa ja sipulia oliiviöljyssä. Munakoisossa neste tulisi haihtua lähes kokonaan. Lisää chili ja valkosipuli. Kuullota hetki ja lisää tomaattimurska, vesi, suola, mustapippuri ja puolet oreganosta. Hauduta kannen alla puolisen tuntia.

  • 200-300 g pastaa- sitä mistä pidät eniten.

Keitä pasta paukkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Tarjoa yhdessä grillatun halloumin ja munakoiso-tomaattikastikeen kanssa.