Blogit 14.6.2015

Halloumilla ja jauhelihalla täytetyt paprikat

Nälkä on tunnetusti paras mauste- kuten myös yksi parhaista idean synnyttäjistä on kello puoli viisi, nälkä ja puoli tyhjä jääkaappi.

…ja kaikki me tiedämme tunteen, jääkaapin ovi auki ja kädessä puoliksi sulanut jauhelihapaketti ja kaikki hyvät ideat loistavat poissa olollaan.

Itseni pelasti tästä tilanteesta jääkaappiin unohtuneet suippopaprikat. Gulassin ainekset olisivat olleet kasassa, mutta aika sen tekemiseen ei olisi millään riittänyt. Onneksi paprikat voi aina täyttää- kuulostaa ehkä retrolta, mutta kyse on oikeasti hyvästä, helposta ja muunneltavasta ruoasta. Paprikathan voi täyttää oikeastaan millä vain. Miksi ei siis jauhelihalla ja halloumilla, maustettuna inkiväärillä ja chilillä…

…yksi juttu. Täytetyt paprikat eivät ole ihan niin yksinkertainen ruoka kuin äkkiä voisi kuvitella. Paksu maltoiset paprikat eivät nimittäin ehdi kypsyä kunnolla grillivastuksen alla. Tämän takia ne kannattaakin kiehauttaa ne ennen täyttämistä.

Halloumilla ja jauhelihalla täytetyt paprikat

  • 6 pientä suippopaprikaa.

Halkaise paprikat ja poista niistä valkoinen sisus. Kiehauta 2-3 kolme minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Anna paprikan puolikkaiden jäähtyä.

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli silppuna
  • 2 valkosipulin kynttä silppuna
  • 2 rkl inkivääriraastetta
  • 1 punainen chili silppuna
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 dl kasvislientä
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • 1 rkl öljyä paistamiseen + 2 rkl juuston päälle
  • 100 halloumia paloina.

Ruskista jauheliha ja sipulisilppu. Lisää valkosipuli- ja chilisilppu, inkivääriraaste, tomaattipyre, suola ja pippuria. Anna ainesten kypsyä, lisää kasvisliemi ja hauduta kymmenisen minuuttia.

Täytä paprikan puolikkaat jauhelihatäytteellä. Laita halloumin palat täytteen päälle ja pirskottele päälle liiviöljyä. Kypsennä uunissa grillivastuksen alla muutama minuuttia, eli kunnes juusto on ruskistunut.