Paahtaja

Härkispasta

18.9.2017 Teksti: Teijo Salonpää

Härkiksestä valmistettu pastakastike on herkkua nopeaksi arkiruoaksi valmistettuna. Sen peak-to-peak aika, eli aika lieden päälle laittamisesta siihen kun täynnä oleva lautanen koskettaa ruokapöytää on reilusti alle puolituntia. Enempi aika olisi liikaa ja onpa ajasta jopa mahdollista karsia hieman poiskin.

Härkispastaa

© Teijo Salonpää

Omassa keittiössäni härkis on ruoanlaitossa käytännössä korvannut jauhelihan kokonaan. Lihan syönti taloudessamme on muuutenkin vähentynyt huomattavasti, eikä vähiten talouteen kuuluvan teinin joka suhtautuu jokaiseen suupalaansa erittäin kriittisesti. Oma keski-ikäisen miehen kroppanikaan ei ole tilanteesta ainakaan kärsinyt. Olen pitkästä aikaa jopa oppinut omasta mielestäni jotain uutta ruoanlaiton saralla.

Härkispastakastike

  • 1 pkt Härkistä
  • 2-3 dl vettä tai kasvislientä
  • 1 sipuli silppuna
  • 2 valkosipulinkynttä silppuna
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • ripaus chilijauhetta
  • 1 rkl öljyä.

Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua tilkassa öljyä. Lisää tomaattipyre, savupaprikajauhe, mustapippuri, suola ja chilijauhe. Sekoittele hetki jotta maust tasaantuvat. Lisää 2 dl vettä tai kasvislientä. Lisää härkis ja sekoita. Tarkista suola. Hauduta pastan kypsymisen ajan.