Paahtaja 16.9.2016

Helppo broileri-perunapata

Suuressa, ison rapakon takaisessa maailmassa on tällä hetkellä kovassa huudossa helpot, yhdessä astiassa valmistettavat ruoat. Asia joka on itsessäni herättänyt yhtä aikaa hämmenystä ja huvittuneisuutta. Omassa taloudessani kun nuo yhden astian ruoat ovat perinteistä sunday foodia, ruokaa joka valmistuu lähes itsekseen sillä aikaa kun itse puuhaat jotain ihan muuta. Broileri-perunata on juuri tällaista. Sen aktiivinen valmistusaika on alle viisi minuuttia – suurin haaste sen valmistuksessa on etsiä patalaput ruokaa uunista pois ottaessa.

broileri-perunapata

Broileri-perunapata tarjoaa lähes loputtoman mahdollisuuden reseptin varioinnille ja kotoa löytyvien raaka-aineita- ja omia makumieltymyksiä vastaavaksi. Nesteenä voit hyvin käyttää kasvis/kana/sienilientä, valkoviiniä, siideriä,vettä tai vaikkapa kermaa, kaikki ne toimivat ruoassa oikein hyvin. Voit käyttää myös tuoreita yrttejä, lisätä valkosipulin määrää tai vaikka käyttää chiliä, tai inkivääriä tai sitten jotain muuta. Myös kypsennysaika antaa paljon anteeksi – käytettäessä kannellista pataa, ei ruoan kuivumisesta ole huolta mikäli viipyisitkin lenkkipolulla tai sohvalla aiottua pitempään.

Helppo broileri-perunapata

  • 3 broilerin koipea (maustamattomia)
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 10 perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • mustapippuria ja suolaa.

Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Halkaise perunat, Suikaloi sipuli ja valkosipulin kynnet. Laita perunat ja sipulit pataan. Mausta broileirn koivet suolalla, pippurilla ja sitruuanmehulla, laita koivet pataan ja kaada sekaan vielä vesi. Kypsennä uunissa kannellisessa padassa 175C/90 minuuttia.